Categoriearchief: TV

BZV S10E05 uut logeren bie de boer nou!

Keurig op tijd begint de staatsomroep met het vertonen van Boer Zoekt Vrouw, het is tijd dat de logeerweek gaat beginnen. Heerlijke tv van boeren die ineens in hun privé omgeving 3 ‘vreemden’ over de vloer krijgen. Heerlijke van te voren bedachte leuke dingen, die soms super vallen maar soms ook leiden tot heerlijke verplichte stilte nummers. Plus een eerste kennismaking met het boerenbedrijf, hoe doen de dames en heren het, zijn het super hulpjes of is er op voorhand al geen klik met ’t werk.

Er was in elk geval bij 1 dame geen klik in relatie tot een klusjes. Dat was Yvon Jaspers die bij Marnix nog even aan het dweilen was, werd er vandaag op gewezen door een collega (nogmaals dank) maar zie de aflevering maar even terug. Yvon dweilt niet thuis, of ze heeft er andere methoden voor. Maar een ‘luxe’ stok die je kan uitknijpen, nee daar heeft ze weinig kaas van gegeten. Marnix deed het overigens wel fantastisch, begon zelf en daarna nam Yvon het over, hij hing heerlijk met z’n lijf tegen de deurpost.

Maar Marnix is toch wel de verrassing van de aflevering, werd die in de vorige afleveringen nog wat belicht als een botterik, hij kwam toch in de aflevering wel volledig terug als een romanticus. Hij had eerst voor de dames een aparte stacaravan geregeld waar ze konden overnachten, ja wel met maar 2 bedden erin maar goed. Dat zag er keurig uit en het verdubbelde de waarde van z’n woning bijna, want ja dames daar mag nog wel wat gebeuren.

De dames kwamen aan en waren echt onder de indruk van Marnix, hij had het keurig voorbereid, alleen de keuken is wat klein. Het gereedschap was in opdracht van Yvon al even weggehaald maar damn wat is die klein. Er zijn wc’s die groter zijn dan zijn keuken. Maar hij drinkt Hertog Jan, had groente geregeld (wel 2 blikken boontjes) en verder mochten de dames meehelpen met het koken. Normaal schilde hij de aardappels niet maar als één van de dames dat wilde doen was het prima.

Dan mochten de dames aan het werk, Marnix had speciaal mooie roze overals geregeld met hun naam erop. Ja ’t jonkje heeft er over nagedacht en dat is al heel wat waard. Twee van de 3 dames zijn geschikt om mee te helpen en de andere, Bertine, doet het wat ongemakkelijk. Of het nou gaat om het uitmesten of verslepen van de paarden, Bertine is niet op haar gemak, ze heeft ook niet zoveel met paarden. Nee wordt nog lastig. Alle drie de dames zijn wel fan van Marnix en worden ook een beetje verliefd.

Van Marnix naar boer Jaap. Jaap is vlak voor de logeerweek 50 geworden, ja dus dan verwacht je een kadootje. De eerste dame komt aan en neemt een theepakket mee. Een theepakket, dus niets om lekker te eten, geen alcohol, nee gewoon fucking thee. Jaap weet er nog wel een ‘oh wat leuk’ uit te gooien, maar wel in d-mineur. Nee dat kadootje valt niet echt lekker, daarna komen de andere twee dames en die hebben goed uitgepakt. Eén die heeft een complete keukeninventaris meegenomen, plus een vegetarische wijn, ja want één van de dames drinkt geen alcohol (Marilyn).

Jaap laat de woning zien, heeft voor elke dame keurig een eigen kamer geregeld en op elk bed ligt een roos klaar. Ja echt helemaal keurig. Daarna laat die de kas zien en verteld die wat ze morgen gaan doen. Hij zal ze niet zo hard aanpakken als de Polen die die elk jaar aan het werk heeft. Na verloop van tijd worden die lui en dan stuurt die ze gewoon naar huis. Whoppa net als mevrouw Shag van vorige week.

Jaap is wel wat directiever geworden. Tijdens het eten gooit die ook gelijk maar een eis erin, hij verwacht toch wel dat de dames er na ongeveer een jaar gaan intrekken. Een tijdje rijden voor een wippie is prima, maar daarna is het wel de bedoeling dat de dames erbij komen. Niemand heeft daar een probleem mee. Whoppa, goud bezig Jaapie. Oh Petra heeft een muziekinstrument meegenomen, dus als de open haard nog aangestoken moet worden, dan is er alvast een stuk hout.

Van Jaap naar Wim, onze failliete boer (volgens de roddelbladen heeft z’n bedrijf een kleine schuld) laat z’n erf zien. Hij is z’n akker aan het bewateren en de dames knallen eruit ‘oh uitkijken anders worden we straks nat’ De dames vermaken zich op de boerderij, wel mogen ze met schoenen aan de trap op en dat verbaast natuurlijk. Normaal is het zo bij boeren of schippers dat je klompen/schoenen uitgaan als je de woning ingaat. Maar ach opvoeden doen we later wel.

De dames hebben het overigens heel gezellig met elkaar en de aandacht voor Wim schiet er soms wat bij in. Het is ook lastig voor wie die gaat kiezen. Paula is natuurlijk gedoodverfde favoriet omdat ze in het laboratorium werkt met de algjes. Marlies zou ook kunnen, is een boerendochter en haar vader doet precies hetzelfde als Wim. Marit is de arts die ergens haar praktijk wil openen. Dat kan natuurlijk prima ergens daaro, maar in die uitgestrekte polder… Nee ik hou het toch op Marlies.

Van de heren naar de dames. Onze Michelle is thuis toch iets minder spiritueel dan dat ze de vorige keer overkwam. Ze ontvangt de heren en laat de beestenboel even zien, je kan merken dat de heren nog steeds heel erg gezellig met elkaar zijn en dat dit Michelle wat irriteert. Ze is nu gewoon thuis en daar gelden haar regels. Ze krijgt wel een origineel kado, nieuwe kippen want de oude waren doorgebeten. Dat is wel schattig en ja ze had nog maar 15 beesten lopen dus het past prima naast het varken, de 3 honden etc. etc.

Bij Michelle is het moeilijk inschatten voor wie ze gaat, eigenlijk is de situatie sowieso vreemd, net als ook bij Steffi. Het is een boerin die een man zoekt, maar zeker bij Michelle wel een boerin die meer een ondernemer is dan een boer. Dat merk je als ze op het bedrijf aankomen, ze weet precies hoe ze het wil hebben, nee dat moet niet zo of dit moet je zo nog even herstellen. Echt keurig, de heren zijn onder de indruk en denken wel van who fuck.

Maarten is wat stil, is meer een werker dan een prater. Dus dat zou nog wel eens wat kunnen worden, de andere twee zouden kunnen gaan irriteren waarna Maarten overblijft. Aan de andere kant Zeno komt van een boerenbedrijf, heeft klompen aan, een hele gave auto en steekt ook graag de handen uit de mouwen. Een aanpakker en een zachte aardige vent, zou ook goed kunnen passen. Wat Zeno wel tegen hem kan hebben is dat die te graag wil, een relatie, plus z’n eierstokken staan te klapperen want hij wil graag kids.

Bij Steffi begint de week redelijk relaxt. Harrold, die een paar kilometer verder woont, komt gewoon op de trekker aanrijden. Harrold is in het normale leven vrachtwagenchauffeur en gaat dan ook langs bij de boeren. Dus dat zou prima kunnen passen bij Steffi. Hij is wel een feestbeest en dat heeft ze wellicht ook wel nodig. Harrold is in elk geval al verliefd op Steffi en daar zou het ook mis kunnen gaan want de lieve meid heeft nog steeds een minderwaardigheidscomplex van heb ik jou daar. Eigenlijk ook niet gezond en daar gaan hopelijk de mannen in de komende afleveringen nog wat tegen doen.

Maar op haar bedrijf komt Steffi wel iets meer in charge dan dat ze de vorige afleveringen was. Ze laat zien waar de paarden staan, verteld over een net pasgeboren veulen en doet de heren even voor hoe ze het sperma injecteert bij een paard. Ze verteld dat ze gewend is dat als ze de sperma besteld dat het dan ook vaak binnen 2 uur binnen is. Nou kerels dat wordt veel eieren eten in elk geval, hahahaha.

Het is Roel gelukt om z’n vakantie twee dagen later te beginnen, de beste jongen had al een wereldreis gepland staan met een maat van hem. Die begint nu 2 dagen later. Wat natuurlijk voor de logeerweek leuk is, MAAR daarna is de ‘date’ en daarna is het bezoek bij de ouders van de briefschrijver. Kortom het is lastig, denk ook dat die het niet volhoudt en als eerste naar huis gaat. Kan die lekker uitgebreid z’n koffer inpakken. Tsja en Kevin is heel erg jong, is tuinder dus dat zou wel een goeie combi zijn maar heel erg jong. Hij zegt wel dat die bewust op een oudere dame heeft geschreven, maar nee ik ga toch voor Harrold.

De eerste beelden waren leuk, in de volgende aflevering schijnt het zo te zijn dat de lingeriekonginging Janneke (Marnix) toch wat spijt begint te krijgen en zal Wim z’n eerste keus moeten maken. Kortom het worden nog leuke en spannende tijden.

 

BZV S10E01, We mogen weer

Gelukkig kreeg ik een tweetje en zat ik er op tijd klaar voor, de start van het nieuwe seizoen Boer Zoekt Vrouw. Een ouderwets seizoen, tenminste zo lijkt het op voorhand, gewoon weer 10 boeren in eigen land die op zoek zijn naar de liefde. Yvon scheurt met de auto van hot naar her, samen met de hond, klaagt dat ze er wel vroeg uit moet en dat Nederland best groot is… Kortom het is tijd voor de introductieronde.

Normaal gesproken bij de introductie aflevering kan je vrij snel een schifting maken tussen de 5 boeren die de meeste brieven krijgen en dus ook gevolgd worden in de serie. Maar dat gaat dit keer lastig worden, want bij de 7e boer had ik m’n top 5 lijstje al vol. En toen kwamen er nog een paar hele leuke types voorbij.

Dat heeft de redactie van het programma dit jaar wel goed gedaan, kan uiteraard ook want ten opzichte van de vorige introductieaflevering (van een ‘normale’ bzv) zat er 4 jaar tussen. Het lijkt wel of de redactie heeft bedacht van als dit dan toch één van de laatste series is, dan pakken we ook maar verdomd goed uit. Want normaliter had je er met een beetje geluk 1 vrouw bij zitten, twee jonkies, drie boeren tussen de 35 en 50 en vier boeren van boven de 50. Waarbij ze dan ook nog waren verdeeld dat er een paar spontane bij zaten, een paar boeren met de gunfactor, een stel botte horken en wat verlegen boeren.

Maar, #SPOILERALERT, er zitten nu wel erg veel leuke boeren bij, of ik ben dankzij de geboorte van m’n zoon een softe jodokus geworden. Goed hier komen ze. Oh en handdoekjes bij de hand, want bij veel boeren kwam er een traantje los…

Remco (28) is de eerste boer die we te zien krijgen. De beste jongeman runt een biologische melkveehouderij in het oosten van Friesland. Het voordeel van het oosten is dat je niet echt kan horen dat die uit Friesland komt. Remco woont niet op de boerderij maar in z’n eigen huisje, 100 meter verder, waar die een grote tuin heeft en daar met vrienden wel eens een tentfeest organiseert. Vier jaar geleden moest hij ineens het bedrijf overnemen van z’n vader, de beste man kreeg meerdere beroertes achter elkaar en kon het werk niet meer uitvoeren. Remco werd toen farmer de mission en runde het bedrijf. Had geen tijd om te kijken naar een leuke meid.

Dan naar Rudie (33), waarbij ik stiekem vermoedt dat dit Paul de Leeuw’s Adje is maar goed, Rudie komt uut de provincie Groningen maar praat niet zo. Is een beetje adhd, pddnos of hoe je het ook allemaal maar noemt. Hij is druk, het moet op zijn manier, kortom dames sex met hem is op maandag, woensdag en vrijdag. Klaarliggen om 18:30 uur, Rudie komt langs en doet z’n ding, om 18:45 zit het hele gezin aan tafel te eten. Rudie heeft tijd over en runt ook nog een 2e boerderij samen met anderen. Hij is wat verlegen, dus als een meid daar door heen prikt komt er wellicht nog een prins achter deze drukke boer tevoorschijn. Oh en dames, het huis van Rudie kan je zelf inrichten want deze is nog vrij leeg.

Marnix is 39 jaar en komt uit Noord Holland. Hij fokt dikbillen, maar is verder geen billenman. Die dikbillen dat zijn z’n koeien, daar is die trots op en gaat regelmatig met ze naar veekeuringen. Het lijkt erop alsof Marnix al kinderen heeft, maar dat komt niet helemaal terug. Er staat al een kinderglijbaan in de tuune. Wel heeft die paarden, honden en net een nest van hele schattige puppies. Kortom die krijgt wel veel brieven. Ook had die de boel goed voorbereid qua komst van Yvon. Nee dames u kunt hierop wel schrijven.

Dan gaan we naar de VROUWELIJKE boer. Saskia van 53. Een biologische melkveehouder. Best wel veel biologische boerderijen, zijn natuurlijk in opkomst. Wat wel opvalt is dat de meeste dieren alsnog veel binnen zijn, maar dat zal aan mij liggen. Saskia is een aardige vrouw, die na het overlijden van haar man, samen met de 3 zoons het bedrijf heeft gerund. Nu de kids wat ouder zijn is het weer tijd voor Saskia zelf. Ze is een zorgzame vrouw en heeft de stoute schoenen aangetrokken want het is tijd voor een nieuwe man in haar leven. Wel één die een beetje handig is, want er stond me daar toch een partij brandhout rondom de keukentafel, dit noemden ze stoelen. Dus dit moet even netter.

Dan naar weer een jonge boer, Wim (28) uut de polder (Flevoland). Wim kon wel eens het mannelijke schatje worden van dit seizoen. Een aardige harde werker, hij stottert een heel klein beetje, maar viel eigenlijk op het eind van het filmpje pas heel erg op. Verder een aardige knul. Hij werkt samen met andere boeren in de regio, ze delen elkaars apparatuur, kennis etc. Alleen de vrouwen dus niet, vandaar dat Wim nu zelf op zoek is. Wim heeft ook gezorgd voor een gebakje, dus dames Wim zal u goed verwennen. Hij zoekt een vrouw met humor, ja dames zoek het woord even op en bedank dan of u nog aan de selectiecriteria voldoet.

Dan naar Wilfred (43), hij komt uit Gelderland en is, jawel, een biologische melkveehouder. Z’n gezicht past heel erg goed bij dat van een boer van die leeftijd denk ik. Beetje kale kop bovenop, dan eromheen nog wat haar, klein buikje en een grote glimlach. Hij is al een paar jaar op zoek naar vrouwen, gaat ook wel mee op single vakanties. Ja dat was wel grappig, hij is ook eens naar een singel beurs geweest, maar daar waren alleen maar lp’s. Op die vakanties heeft die de ware nog niet ontmoet. Helaas. In het verleden heeft die ook wel wat slechte ervaringen gehad met het vrouwelijk geslacht, vrouwen die misbruik hebben gemaakt van z’n lieve karakter. Maar gelukkig heeft de handdoek weer uit de ring gepakt en doet een poging. Dames schrijven. Wilfred kan namelijk wel wat liefde gebruiken. Zit wat in z’n maag omdat die nog geen liefde heeft gevonden, voelt alsof die gefaald heeft in dit leven. En dat is natuurlijk niet zo.

Op naar de 2e vrouwelijke boer. WTF, een tweede vrouwelijke boer. Boer zoekt vrouw wat doe je me aan. We gaan naar Steffi (27) die uit het oosten van Brabant komt. Ze heeft samen met haar familie een hengstenhouderij en het eerste beeld wat we van haar krijgen is dat ze sperma vangt, dit keurt en het daarna weer inbrengt in een merrie. Verder hebben ze een bar aan huis is het een goedlachse boerin met een leuk koppie. Een aardige zorgzame meid die ook wel wat onzeker is, zichzelf niet knap vindt en ze kon wel eens aardig wat brieven gaan krijgen. Want dat is natuurlijk allemaal niet waar. Oh mannen voordat u schrijft, wel even een buisje sperma erbij inleveren, die wordt gekeurd. Let hierbij erop dat de sperma maximaal 2 uur oud mag zijn, u van te voren … Ach het staat ook wel op de site.

Jan (60) komt uit Noord-Holland en lijkt zo op het eerste oog de botte hork van het seizoen te gaan worden. Lekker kortaf en directief, whoppa bam daar houden we van. Maar dan komt het verhaal, zeven jaar geleden is z’n vrouw overleden na een ziektebed. Jan heeft haar tijdens dat ziektebed verzorgd en runde samen met z’n kids het bedrijf. Bij het vertellen van dat verhaal komt er ook een traantje los en gelijk schiet die in de top 5. Wat ondertussen bij mij al een top 6 is geworden maar alla. Jan is een aardige zorgzame man, die een vrouw nodig heeft die geen ja-knikker is. Dan moet het helemaal goedkomen.

Dan naar Jaap (49), de goedlachse bloemenkweker uit het zuiden van Noord-Holland, vlak bij Schiphol. Hij is de echte ware nog niet tegengekomen. Jaap is een harde werker, eet regelmatig bij z’n ouders, maar kan ook goed voor zichzelf zorgen. Hij heeft naast de vele kassen, waar hij echt een mega productie draait, ook nog 20 shetland pony’s. Kortom een schattige man.

Dan gaan we naar de DERDE VROUW van dit seizoen. Yvon hoe ga je dat doen, want er moeten dus straks boeren gaan afvallen die veel brieven hebben gehad. Tenminste nog nergens is gemeld dit seizoen dat ze alleen de 5 boeren gaan volgen die de meeste brieven hebben. Dus wellicht pakken ze het anders uit, of als ze commercieel slim zijn dan gaan ze de rest volgen via het betaalde NPO select (tip, mochten jullie daar nu nog niet aan gedacht hebben, je mag dit idee gebruiken maar dat gaat wel wat kosten :)).

De derde boerin is Michelle (29), ook uit Brabant en ze kweekt samen met haar familie (en veel personeel) champignons. Michelle runt de inpakafdeling en is een aardige vlotte jonge Brabantse. Ze wil graag een gezinnetje en een boer met wie ze ’s avonds lekker op de bank kan hangen. Ja heren ze woont niet op de boerderij maar heeft een eigen huisje, KEIgaaf. Ook bij Michelle komt een klein traantje los, want ze wil echt graag iemand tegen het lijf lopen.

Dan hebben we de 10 boeren gehad.

Dan de jaarlijkse voorspelling (Van weinig tot de meeste brieven):

5 boeren met minste brieven:
Wilfred
Jaap
Rudie
Remco
Saskia

5 boeren met meeste brieven:
Steffi
Marnix
Jan
Michelle
Wim

Wim krijgt de meeste brieven verwacht ik. Nou schrijven kan tot eind mei, vanaf september zien we wekelijks de vorderingen van de boeren. En om het concept nog verder uit te melken, of de verdieping te zoeken wat de NPO conform bezuinigingstaakstelling meer moet doen, komt Yvon vanaf volgende week met een nieuw programma, de Boerderij. Waarin ze het boerenleven gaat volgen, we zien weer vele bekende boeren voorbij komen.

Kortom YVON IS BACK BITCHES!

BZV S09E01 Jetzt geht los

Een sombere warme zondagavond, KLM is net gestart met de werelddeal weken en na gisteravond denk ik dat ze wel een paar extra post charters kunnen reserveren voor Zambia maar ik loop vooruit op de zaak, het is weer tijd voor een nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw.

De periode van rust is voorbij, Yvon vond dat de (social) media iets te hard en te vaak bezig was met #BZV. Die zielige boer Geert die keihard als geile Geert werd neergezet, of hoe er omgegaan werd met Janko of Bertie. Tsja de boeren deden het tenslotte voor de liefde en niet voor het geld. Succes trouwens Geert met je nieuwe carrière als zanger :).

Goed 5 boeren, 5 maar? Ja het is de Internationale editie van Boer Zoekt Vrouw. Yvon mag dus weer de wijde wereld in. Leuk voor haar en ook wat minder voor ons. Want het is toch leuker om met de 5 populairste boeren verder te gaan, ook nog in eigen land. Dan vertrekt er nog eens een kandidaat naar huis, of word Yvon erbij gehaald als het mis dreigt te gaan. Nou ja we moeten het er maar mee doen. Gelukkig heeft de KRO / NCVR wel goed uitgepakt met de boeren.

Boer 1 is Olke, 51 jaar en woont in Texas. Is blij dat die in Texas zit, er zijn hier gewoon minder regels, dat is altijd prettig voor een boer, dames bereidt u maar alvast voor. Olke heeft 1400 melkkoeien, wat slachtkkoeien en ongeveer 15 Mexicanen aan het werk. Kortom hij heeft zich mooi aangepast bij de gemiddelde buurtgenoot. Olke heeft uit een vorig huwelijk een drietal kinderen, die genieten van het zwembad naast het huis. Olke praat wat lastig, maar dat is ook logisch. De beste man is opgegroeid in Friesland en is daarna vertrokken naar Texas. Ben je de ene ’taal’ net afgeleerd krijg je alweer last van de invloeden van de andere ’taal’.

Boer 2 is Herman, 24 jaar en zit nu samen met z’n ouders + zusje in het mooie Frankrijk. Net iets onder Parijs. Herman heeft wat moeite om zichzelf helemaal te vinden en te laten gaan in het mooie Franse dorpje. Hij is ook een jaar later die kant opgegaan, z’n ouders waren er toen al en alles was dus al geregeld. Hij kwam weer in een ‘gespreid’ bedje. De reden dat Herman een jaar later kwam is omdat die z’n studie in Leeuwarden (lees Mavo) heeft afgemaakt. Yvon was trouwens ook niet al te vrolijk bij Herman en dat komt omdat het geld niet meer tegen de balken aanklotst bij de KRO/NCRV. Yvon moest verdorie gewoon met de trein die kant op. Damn. Anyway Herman kan taarten bakken, speelt iets met koper in de plaatselijke Zonnebloem band is heel aardig maar heeft even die levenspartner nodig die hem verder helpt.

Boer 3 is de hunk van het seizoen. De reden waarom de producers waarschijnlijk weer een internationale aflevering wilden maken, want damn we hadden vrijdag aandelen TNT/POSTNL moeten kopen want dit gaat me een hoop brieven opleveren. Zelfs ik als heteroseksuele man hield het bijna niet droog. Mark ziet er leuk uit, heeft een kwekerij, voorziet een heel dorp van werk, heeft een groot huis, boot, hond, auto en draait in één week meer omzet dan 1 Nederlands vissersbedrijf. Maar zit die ’s avonds gelukkig op z’n serre aan de waterkant, nee hoor. Mark denkt van hoe zou het hier beter kunnen. Wat kan ik nog verbeteren. Dames dit is wel een gevaar, want na 1 jaar denkt die toch van goh deze relatie loopt leuk. Maar hoe kan ik dit nog iets efficiënter laten verlopen, een garantie voor relatieproblemen. Daarnaast wil Mark continu sneller dan z’n omgeving. Kijk het is logisch dat als het elke dag gigantisch warm is, dan je dan het liefst het wat rustiger aan doet. Dat hebben we hier de afgelopen 2 week wel gemerkt toen het warmer was dan 25 graden, het tempo zakte hier ook onderuit. Tel daarnaast ook nog dat onze Mark de reden is dat de plaatselijke kroeg is gesloten, nee dan denk ik inderdaad dat er ook wel wat collega’s zijn die denken van kerel Mañana Mañana. Hij zorgt wel goed voor het dorp hoor, dus tsja gewoon schrijven dames. Is gewoon een jonge god in een heerlijk Afrikaans land.

Boer 4 is van oorsprong een Drenthi, maar woont alweer een tijdje in Canada. Heeft daar z’n bedrijf leuk lopen, wat koeien en wat kippen. Heeft uit een vorige relatie nog 2 kinderen en gaat op elke zondag steevast naar de kerk. Wat meer is dan alleen een wekelijks verplicht nummertje, nee het is deelnemen en één zijn in de brede gemeenschap die ze daar hebben. Nou dat is op zich mooi. Riks heet onze boer trouwens en heeft een groot stukkie land, zo groot dat die geen adres heeft. Ook logisch want de post voor het hele dorp wordt afgeleverd bij de plaatselijke supermarkt, wat ook gelijk de snackbar, pizzaria etc. etc. is. Yvon moest waarschijnlijk budget class vliegen van Texas naar Canada want haar humeur was er nog niet beter op geworden. ‘Het kippenhok is een leuker huisje dan jouw huis’ en ‘ga je nu ontbijt voor me maken!’, tsja denk dat Riks gelijk weer begreep dat er ook nadelen zijn aan het hebben van een te bazige kip in huis. Oh dames, mochten de eierstokken bij u nog wat rinkelen dan bent u bij onze Riks ook aan het goede adres. Hij wil dolgraag nog wel wat kids erbij…

Boer 5 is eigenlijk geen boer op dit moment. Ja nou ja technisch gesproken heeft die wel een heleboel schuren, maar het ligt allemaal nog een beetje in de planfase. Maar als die plannen allemaal lukken dan is DEEvid (schrijf David maar zeg DEEvid) een super grote boer daar in Roemenië. Hij komt oorspronkelijk uit Brabant, maar is na een paar jaar werken in Duitsland nu iets verder naar het oosten getrokken. Waar menig Nederlandse man tegenwoordig zijn levenspartner uit Roemenië haalt wil DEEvid graag een Nederlandse dame naar daar halen. De dames daar zijn wel aardig enzo, maar DEEvid wil graag een verzorgde vrouw, hoeft niet heel mooi te zijn maar wel verzorgd. Zijn eigen woorden waren dit overigens. Dames weet als u die kant op gaat, er moet nog een hoop gebeuren, maar als het hem lukt dan staat er ook een prachtig mooi groot bedrijf. Waarbij trouwens dan plan 2 naar voren komt, want de akkerbouw wil die ook nog in. Kortom ambitieuze plannen, maar of ze allemaal uitkomen… Er zal de komende jaren in elk geval hard gewerkt moeten worden.

Nou dat waren de 5 boeren. Mijn voorspelling is dat Mark, Riks en ook Herman wel veel leuke brieven gaan krijgen. Herman er toch bijgedaan omdat Frankrijk nog redelijk te berijden is mocht het niets zijn. Olke en DEEvid die moeten net het geluk hebben dat die éne ware vrouw zat te kijken en wil schrijven. Maar ook die zullen brieven krijgen. Kortom vanaf januari is het weer drie maand smullen voor de tv!

#bzv S08E01 Yvon & Tommie gaan op pad bie de boeren

De nachten duren langer, dagen worden korter, kortom tijd voor wat gezelligheid in huis. Om 20 over 8 rijdt Yvon met haar rode 4×4 ons beeld binnen. 3,2 miljoen landgenoten zien Yvon met naast haar, haar hond Tommie zitten, plus aan de voorruit een TomTom geplakt. We moeten natuurlijk geloven dat ons Yvonnetje inderdaad vanuit haar eigen woonplaats naar alle boeren rijd in deze bak.

Dat er overal waar ze langsrijdt al cameramensen langs de weg of in de wei staan maakt even niet uit. Yvon rijdt op de TomTom langs alle boeren, samen met Tommie. Waar het blauwe busje is gebleven wordt niet echt duidelijk in het hele verhaal, maar het is mooi dat ze de oude auto van Bassie en Adriaan mogen gebruiken.

Yvon scheurt naar de eerste boer, Theo. Hij woont in Noord Holland en runt samen met de familie het bedrijf. Daar maken ze onder andere kaas, Theo is de assistent, zijn broer is de daadwerkelijke kaasboer. Theo heeft hele zachte handen, dat komt onder andere doordat die de afgelopen 9 jaar niets aan z’n huis heeft gedaan. Dus dames succes daar straks! Maar verder oogt Theo wel sympathiek.

Dan rijdt Yvon, overigens zonder gordel maar goed bij de KRO heb je extra bescherming waarschijnlijk, verder naar Willem. Nee niet de Willem van 2 series terug, dit is een nieuwe. Willem is 47 en heeft een geavanceerde melkrobot. Dan heeft Willem meer tijd voor de 15.000 slachtkippen, want ja die zijn er ook. Yvon kijkt wel heel erg aandachtig naar de melkrobot, maar kan zich gelukkig inhouden. De vrouwen van Willem moeten straks netjes en geschoren zijn, want zo heeft die z’n koeien ook het liefst. En vrouwen zijn net vissen.

Dan naar Geert uut Grunn, nou ja nog net. Geert moet ondertiteld worden omdat die een heel klein beetje knaut en iets sneller praat dan normaal. Maar Geert is een aardige man van 65 jaar, hij is een aantal jaren geleden z’n vrouw verloren. Samen met z’n vrouw had die het bedrijf opgebouwd en het is nu tijd voor een nieuwe vrouw. Geert is een man van aanpakken, deurpakken en nait soez’n. Overigens regent het en Yvon heeft iets wits aan, ze gaat niet naar binnen want dit is haar kans om miss wet T-shirt te worden. Maar helaas.

Dan naar de andere Groningse boer, aangezien Groningen zo ver weg ligt hebben ze de boeren maar achter elkaar geplakt. Ook wel zo economisch verantwoord, zeker als je met een rode 4×4 uit 1970 alle boeren bij langs rijd. Er boert niets boven Groningen! We komen aan bij Janko, die z’n aardappels behandelt als eieren. Nee Yvon niet op de aardappels gaan zitten, het was beeldspraak. Als je je dan toch verveelt ga het overhemd van Janko maar even strijken, want dat ging nog niet helemaal goed. Terwijl het verder een hele aardige rustige jongen is, hij twijfelt ook wel eens wat maar dat is nergens voor nodig. Hij heeft z’n bedrijf goed voor elkaar, het huis is netjes en in de tuin kan je heerlijk nagenieten van een lekkere werkdag. Nee dikke prima.

Dan naar de Betuwe, op naar Leo. Leo rookt en drinkt en z’n zus is ook kop de boerderij. Leo was 8 maanden getrouwd toen zijn vrouw overleed, Leo en het ambulancepersoneel waren erbij maar het mocht niet baten. Leo is nu weer op zoek naar de liefde en het moet een beetje snel want Leo wil ook nog kinderen. Dus dames met tikkende eierstokken, schrijf even een briefje.

Van Leo gaat Yvon naar Tom, één van de jonkies uit het programma. Tom is 32 en woont boven z’n eigen bollenbedrijf. Maar heeft daar wel een hele nette woning neergezet. Tom wil graag verliefd worden, trouwen en ook bij die vrouw blijven. Maar voordat die dat doet wil die het wel 100% zeker weten. Z’n ouders zijn net gescheiden, maar helpen hem nog wel mee met het bedrijf. Dus dat is wel mooi. Hij heeft ook een motor en daar rijd die graag op rond, uiteraard mag Yvon mee. Ze rijden beide zonder beschermende kleding, maar ja als je in de 4×4 zonder gordels kan rijden dan hoeft het op de motor ook niet natuurlijk.

Van Leo gaan we naar Mario, hij is 53 en doet iets met varkens maar is ook heel handig. Hij klust graag en woont in het gezellige Brabant jonge! Dat klussen vindt die overigens wel leuk maar in z’n eigen schuur even netjes een plafond erin hangen is nog niet helemaal gelukt, de latjes en het isolatiemateriaal zien we zitten. In de keuken is onze Mario ook niet echt een held. Hij krijgt z’n eten van de mensen van ‘tafeltje dekje’, hij kruist van te voren aan wat die wil hebben en gooit het in de ping. Mario is niet echt een prater, Yvon heeft haar bord nog halfvol als Mario subtiel zegt: ‘zullen we het toetje maar pakken’. Kortom door eten en dan pas weer kletsen.

Dan gaan we naar de boerin van dit jaar, ze staat op het land en heeft haar mooiste T-shirt aangetrokken. Ze houd niet zo van spuiten, ze doet veel biologisch. Ze heet Bertie en ze knapt zelf oude buggy’s op. Haar huis ziet er netjes uit, ze heeft zelfs een kraan waar al 100 graden water uit komt. Vet handig! Ik zou zeggen gooi Janko en Bertie samen en we hebben een mannelijke en een vrouwelijke boer. Maar daar komt de aap uit de mouw, want Bertie zoekt een boerin! Ja heren, helaas we kunnen dit jaar niet meedoen. Ze zoeken allemaal een vrouw! Bertie is dus technisch, politiek actief geweest en kan ook nog dj’en. Overigens had Yvon bij dat dj’en nog een leuk grapje: ‘daar draait ze haar hand niet voor om’.

Van de ene vrouwzoekende boerin gaan we naar Gert-Jan uut Brabant. Gert-Jan is 40 en zoekt vervanging voor z’n ouders. Daar woont hij nu al 40 jaar, maar hij krijgt ook wel door dat dit ooit eens gaat eindigen. Dus het zou wel makkelijk zijn als het dienstverleningspakket kan worden over genomen. Gert-Jan heeft geen flauw idee hoe die brood zou moeten smeren, of schoonmaken of wat dan ook. Hij heeft wel een disco boot, daar vaart die elke avond mee op het water of hangt die erachter terwijl die staat op een plankie. De muziek op de disco boot kan erg hard, dat is handig want dan hoeft die zelf niet te praten. Want praten dat is Gert-Jan z’n ding niet echt zo.

Van Gert-Jan gaan we naar de andere en laatste boer. Ook weer een jonkie, hij heet Jan en woont op Texel. U weet wel ons enige eiland met stoplichten. Jan legt allereerst even aan Yvon uit dat als je melk uit de schapen wil hebben, je ze dan eerst keihard in de uiers moet slaan. Dus dames als die soms ’s nachts even uithaalt, neem hem niets kwalijks. Jan heeft naast z’n schapenfarm ook een camping en heeft een mieters mooi plekje op Texel. Ga schrijven want het ziet er mooi uit!

Goed we hebben dus 10 boeren. Als ik mag gokken wie er door gaan:

Jan & Tom als de 2 jonkies, zullen wel veel brieven krijgen

Bertie hopelijk

Geert zou heel mooi zijn en dan maar Mario

 

Tot januari!

 

 

#BZV S07E02 Na Sinterklaas komen de boeren!

Iedereen zat erop te wachten, na Sinterklaas begint de liefde weer. We kunnen alvast wat in de kerststemming komen door te genieten van de prille liefdes van een stel boeren. Dit jaar kijken we naar 5 Nederland uit gevluchte boeren en één boerin. Yvon is ze allemaal bij langs gevlogen en nu is het tijd dat de boeren weer richting hun thuisland komen om wat dames uit te kiezen.

Kennen we alle boeren nog? We hebben Jan uut Canada, ziet er leuk en stoer uit maar praat nie zo. Heeft z’n knie bezeerd en loopt lastig. Dan hebben we Johan uit Denemarken, die eet patat en patat en patat. Wim is al wat ouder en runt een farm in Tanzania. Op Bonaire zit Aletta en die doet iets met geiten, daar hoeven haar toekomstige mannen geen last van te hebben btw. Last but not least is Jos, 24 jaar en woonachtig in Frankrijk.

Nou Jos hebben we de 2e aflevering niet gezien, want we hebben het weer een beetje aangepast. Normaal zou je in aflevering 2 het leveren van de brieven zien, Yvon gaat dan vertellen aan de laagst scorende boer, dat 4 brieven ook best nog wel goed is. En gaat lachend 1400 brieven brengen naar de best scorende boer. Nou dat doen we dit seizoen dus helemaal anders.

We zien nu namelijk van 4 boeren de aankomst in Nederland, de brieven die binnen gekomen zijn en dan van 3 boeren de selectie en ook gelijk de speeddates. Waarbij de eerste dames en heren ook al weer zijn opgedonderd. Die mochten weer gaan, niet stuk-voor-stuk nee gelijk per rij van 5. DAAG u mag weer naar huis. De #KRO is echt aan het bezuinigen en waarschijnlijk hebben we minder afleveringen. Eén voordeel daarbij is wel dat we ook minder Yvon hebben, wat in deze aflevering al een verademing was.

We beginnen bij Jan, deze Canada man heeft 238 brieven ontvangen en hij kiest 5 leuke dames uit, uiteindelijk. Van de 238 brieven heeft die overigens eerst 10 speeddatekandidaten geselecteerd. Waarvan één uit Canada, die meid is dus eerst gaan schrijven, daarna op en neer gevlogen om dan te worden afgewezen door Jan. Schat serieus, volgende keer bel hem ff op. Scheelt je een reis. Dat geld had je ook aan jezelf kunnen besteden. De leukste meid is de meid die zit in de noten, die verkoopt ze. (maakt u zelf even een grap hierover :)). Jan heeft er verder nog één dame tussen zitten die een patatje voor hem mee heeft genomen, na 2 uur reizen al. En ook wat dames uit friesland, die zijn gelukkig niet allemaal door.

Van Jan naar Johan, die is terug bij z’n ouders in Brabant. Z’n moeder is lekker de piepers aan het snijden en heeft in het kader van Movember één snorhaar laten staan. Heel charmant. Johan krijgt maar liefst 45 brieven en is zeer ontdaan. Hij zal 10 dames moeten uitkiezen. Hij is er al lang blij mee dat die meer dan 4 heeft.

Aletta valt op Nederlandse bodem toch wat tegen, heeft 10 zweverige types uitgekozen en na de speeddates is er al één die zelfstandig de stekker eruit trekt. Goed te begrijpen, we herkennen sommige mannen ook nog van de vorige ronde met homofiele boer Willem. Niets mis mee natuurlijk. Daarnaast heeft ze Jan Wayne (van Sky radio) erbij gevraagd en de lelijke broer van Rob Kamphuis (kan het nog lelijker, jep).

Als laatste zien we Wim, elke Boer zoekt vrouw heeft een bad boy nodig. Naast de charmante boer, de klunzige boer moet er een boer zijn waar het hele land een beetje een hekel aan gaat krijgen. Vorige serie was dat Aad en nu gaat het Wim worden. Wim is voor z’n werk reisleider maar is ook farm manager en stuurt hele arme mensen aan. Ze krijgen betaald hoor, de slavernij is tenslotte afgeschaft. Nou Wim die heeft 10 dames laten komen waarvan minimaal de helft op de helft van Wim zit. Lekker op IPH zeggen we dan.

Wim kiest ook 5 vrouwen uit en gaat daar mee richting Amsterdam, maar dat zien we de volgende keer. Net als Jos zijn aankomst en aantal brieven, Johan zijn speeddates etc. Het loopt wat door elkaar heen en het is allemaal nog niet helemaal geland. Gaat dit nu een leuke serie worden of is het het net niet, ik hoop op het eerste maar vrees het laatste.

 

 

#BZV S07E01 Boer zoekt exportbruid, of Yvon op vakantie

Het is zondagavond 20:22, een avond die volgde na de eerste troosteloze dag na een lange warme zomer. Een avond waarop er geen boeiende sport programma’s op tv waren, dus wat doe je dan. Dan stem je met 3.1 miljoen mensen af op Nederland 1, om daar te kijken naar de start van een nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw. Kijken naar Yvon Jaspers die 5 boeren gaat voorstellen, 5 boeren die op zoek zijn naar de liefde.

Yvon reisde daarvoor een kleine 50.000 km, niet in het gezellige blauwe VW busje trouwens. Nee mevrouw heeft het busje bij Schiphol geparkeerd en is gaan vliegen. Zelfs naar Denemarken en naar Zuid-Frankrijk. Als we dit even intekenen op de kaart zien we dat mevrouw Jaspers keurig elke keer van Amsterdam naar de bestemming is gevlogen en weer terug. Dus niet lekker milieubewust eerst naar Zuid-Frankrijk en Denemarken met de auto. Dan vanaf Denemarken naar Canada om vanaf daar via Bonaire naar Tanzania te vliegen. Waren minder kilometers geweest.

Nee mevrouw moest heen en weer vliegen. Ach heeft ze ook nog een klein beetje extra vakantie, heeft ze ook wel verdiend na al dat harde werken. In het land van de boer werd een dure auto gehuurd zodat mevrouw lekker kon crossen naar de boeren. Nu levert dat uiteraard mooie beelden op, daar is het ook om te doen. Het is alleen wel wat duurder, redelijk wat duurder. Dat maakt het ook een beetje crue, want mevrouw Yvon Jaspers gaat wel lopen janken dat het wellicht het laatste jaar Boer Zoekt Vrouw is omdat de productie kosten toenemen (http://www.telegraaf.nl/prive/21861001/__Boer_Zoekt_Vrouw_van_de_buis___.html) zo sterk toenemen. Ja muts dat is omdat JIJ moet vliegen, omdat het productiebedrijf al heeft ingecalculeerd dat ze 3 keer een boete moeten betalen omdat JIJ zo nodig je eigen servies weer moet aanprijzen en omdat JIJ weer volledig in de nieuwe kleren gestoken moest worden.

En laten we eerlijk zijn Yvon, de formule begint echt op te raken hoor. Vorig jaar was het alleen maar leuk omdat er wat aparte boeren in zaten (hoi Aad :)). Laten we eerlijk zijn, net als bij alle andere real life producties, op den duur is de koek op. Dan hebben we de beste zangers wel gehad, dan zijn er geen briljante nog niet ontdekte acteurs meer en zo is het ook met de vrijgezelle boeren. De meeste vrijgezelle jongens en meiden in Nederland hebben dankzij je programma zoveel zelfvertrouwen gekregen dat ze zelf wel op die leuke vent/meid zijn afgestapt. Of ze hebben zich er bij neergelegd, nog liever m’n leven alleen dan dat ik in die freak show terecht kom…

Dus ze zijn op in Nederland en wat gaan we dan doen, jawel we gaan naar het buitenland. Daar zijn nog wel vrijgezelle boeren, maar daar kleeft ook gelijk het morele bezwaar van dit seizoen. Deze boeren hebben vaak zelf ingestemd om richting het buitenland te gaan (even los van Jan & Jos). Ze wilden hun geluk opzoeken in het buitenland, waar er een stuk minder regels zijn. Met regels moet u denken aan het mogen hebben van megastallen, of bepaalde bestrijdingsmiddelen die daar nog wel zijn toegestaan etc, etc. Gelukzoekers die Nederland hebben verlaten om nooit weer terug te komen. En juist die mensen, die in ons eigen land het geluk niet hebben gevonden, willen nu een importbruid. Of eigenlijk vanuit Nederlandse begrippen een exportbruid. Want in het land waar ze het geluk hebben gevonden qua bedrijf, wil het in de liefde maar niet lukken…

Een moreel dilemma waar je van alles van kan vinden… Maar laten we dat overlaten aan de politici in Den Haag en ons gaan bezig houden met de waan van de dag. We hebben 5 boeren die op zoek zijn naar een leuke meid danwel leuke gozer. Die hebben een oproep gedaan en iedereen mag gaan schrijven, om daarna misschien wel op vakantie te gaan bij de boer. Gratis op vakantie, op kosten van de KRO. Wie wil dat nou niet!!! Lekker een weekje chillen op Bonaire, na-zomeren in Zuid-Frankrijk, rondwandelen in Denemarken, naar Legoland in Denemarken of naar de ‘legale’ slavenfarm in Tanzania… We stellen de boeren even kort aan u voor!

In Canada woont boer Jan, deze komt oorspronkelijk uit Groningen maar heeft een Twents accent. Dat maakt op zich niet uit, Jan heeft z’n knie geblesseerd waar die de rest van z’n leven mee rond moet lopen. Zwaar werk is uit den boze, vandaar dat die nu 30.000 kuikens heeft rondlopen. Heerlijk voor de chicken wings, ach het is dan wel zielig maar je wil ook wat lekkers als je op de bank zit. En zo is het mensen. Als je Jan kiest krijg je een klein maar mooi huis erbij, de handdoeken liggen kleur om kleur in de kast en naast Jan krijg je z’n familie er ook bij. Jan houdt in z’n vrije tijd van een beetje darten in de garage, waar ook gelijk z’n trots hangt: de naakte dames kalender! Hij lijkt een beetje op Erben Wennemars maar praat wat beter.

Dan gaan we naar boer Johan, hij woont in Denemarken en is 49 jaar. Hij heeft 140 koeien plus nog eens 160 hectare grond. Op die grond daar verbouwt hij niets meer en minder dan aardappelen, want Johan eet elke dag friet. En als u nu denkt dat bestaat niet, jawel mensen Johan eet elke dag friet. Dag in en dag uit. Hij heeft verder wel humor maar is wel bang voor te bazige vrouwen en koeien. De vrouw die komt mag gaan zorgen voor het eten, inrichting van het huis en het opvoeden van Johan. Alles mag ze doen zolang ze maar met d’r poten van de pindakaas / ragout en knakworsten afblijft. Oh btw dames als u schrijft, Yvon komt u niet opzoeken in Denemarken. Mevrouw mag het land niet meer in nadat ze de vlag heeft gebruikt als tafellaken. Maar dat is een ander verhaal, Johan zoekt tenslotte een Nederlandse vrouw want de Deense vrouwen die verstaan hem niet! Juist.

Van Denemarken naar het altijd mooie Bonaire. Yvon was daar zelf op vakantie en ontmoette daar Aletta, die is 43 jaar en nog vrijgezel. Yvon heeft haar gerondselt om mee te doen met het programma en whoppa onze geitenmelker doet mee. Heren let u even op want dit is best een kanshebber. Aletta is namelijk op zoek naar iemand die samen met haar een biertje wil drinken. Zij gaat wel het bedrijf runnen, een mooie scheiding want de woning van Aletta is mooi, groot en schoon. Terwijl de geiten in een zelf gemaakt huttenkamp mogen rondlopen, zeer primitief. Maar ach het is haar wereld. Voordeel is dat ze alle geiten dagelijks met de hand melkt, dus heren die beweging zit er goed in! Bij Yvon trouwens niet zo! Plus dat ze een vreselijke boerkini aan had, of een klein buikje of weer zwanger? Met nog een foute grap van Yvon ‘wat voor type man zou door jou heen kunnen prikken’ vertrekken we naar Zuid-Frankrijk.

Wel met het vliegtuig om daar in een te gekke VW cabrio te rijden naar boer Jos. Jos is 24 en 2 meter 40. Draagt een bril maar ziet er verder goed uit. Jos spreekt niet zo heel erg briljant snel Frans, maar woont er al wel een tijdje. Heeft daar nog geen leuke meid leren kennen maar is wel op zoek naar de liefde. Ze zijn er in een ver verleden samen met het hele gezin naar toe verhuisd. Z’n vader wilde daar een nieuw groot bedrijf opbouwen maar helaas is 3 jaar geleden overleden. Jos en zijn broers hebben de boel overgenomen. Eigenlijk niets mis met boer Jos dus dames gewoon schrijven! Hij is ook lekker gespied, of nou ja z’n linkerarm is wat gespierder dan z’n rechterarm. Maar na de komst van een leuke vrouw zal dat vanzelf bijtrekken.

De laatste boer woont in Tanzania. Daar woont die alweer een tijdje. De boer in kwestie is eigenlijk geen boer maar een farmmanager. Wat dat is dat leg ik u zo uit, Wim heeft op z’n 24e al Nederland verlaten om er niet weer te komen. Nee dat land is leuk maar hij heeft er niets meer mee. Hij heeft jarenlang de wereld rond gereisd en is nu neergestreken om het bedrijf te runnen van z’n zus en zwager. Die wonen zelf alleen ’s weekends op het bedrijf, door de weeks zitten ze in de stad. Welke stad weten we niet en we hebben ze ook niet in beeld gezien. Wat op zich vreemd is want Yvon is maar liefst 5 dagen bij boer Wim geweest op de farm, maar in die 5 dagen dus geen zus en zwager… Wim is dus farmmanager, vrij vertaald is dit de legale manager van de slaven die aan het werk zijn in het bedrijf. Sorry met slaven bedoelde ik de lokale bevolking. Naast het aansturen doet Wim ook nog toeristen rondleiden en dat is het eigenlijk wel. Hij heeft al een dochter die aan de andere kant van Afrika woont maar wel heel erg graag wil dat haar 53-jarige vader weer aan de vrouw komt. Yvon die heeft trouwens een pyjama met stippen erop, maar dit ter zijde. Nee de pyjama niet. Wim is trouwen wel een boeiende boer, is waarschijnlijk in een verre boog nog familie van Aad :). WANT Wim gaf al aan dat de vrouw niet een eigen mening moest hebben, nee daar kwamen ze samen wel uit! Kortom je mag blij zijn als je naast me mag lopen en ik je niet aan het werk zet! Een toppertje dames!

Conclusie, we hebben 5 boeren. Verdeeld over heel de wereld. Heren en dames u kunt nu 2 weken gaan schrijven. In december gaat het programma dan verder. Kunnen we lekker in de sneeuw gaan genieten van de Boerse eigenaardigheden. Voorspelling: Jos, Jan en Aletta krijgen de meeste brieven. Met Johan gaan we gigantisch lachen en Wim is de opvolger van Aad! Yvon zet hem op, vlieg niet teveel liefie en tot december!

#BZV geht der werlt in

Liebe Yvon,
Ich habe gehört das du ankommende fernseher seisoen nach dem boeren in das ausland gehst. Das ist naturlich super toll fur dich und auch fur dem boeren. Ich hoffe dan auch dass du es möglich gehst machen dat die boeren dort auch eine schonen weib kriegen. Jedes woche, und filleich wel mehr, gehe ich wieder eine blog schreiben uber boer sucht weib. Oder fielleicht hast du auch frauen als Bauer gefunden in das ausland. Dan werdet es bauerin sucht man. Auch supertoll. Fielleicht ist da einer Henrieke in das ausland.

And now we continu this blog in English, cause you didn’t announce in which country’s you’re gonna go I’m preparing you on your foreign language skills. Mine are not to good, I’m at the nivo of Mavo English, which is nothing miss with off course.

Goed alle gekheid even op een stokje (crazyness on a stick? ), Yvon, je hebt er maar wat voor over. Je bent nu weken weg van huis geweest om de eerste afleveringen op te nemen om langs de 5 boeren te gaan die we dit jaar volgen. En zoals je al in je voorbereidend stukje zegt op de site, het gaat niet zo goed in KRO land. Het is maar zeer de vraag of er volgend jaar wel weer een regulier BZV gaat komen. Alles hangt af van deze serie en dat is natuurlijk best spannend. PS laat ze alvast de webmaster ontslaan want er staan zoveel stijlfouten (verkeerd afgekapte woorden) op de site dat het gewoon lachwekkend is geworden. Ik wil ze gratis voor je redigeren en plaatsen hoor, heb ik voor je over sgattie.

Het is wel lef hebben hoor, compleet iets nieuws bedenken. Ja wellicht was het ook wel je enige kans want laten we eerlijk zijn het programma is over haar hoogtepunt heen. Vorig jaar was het nog wel leuk maar dat was meer vanwege de aparte figuren dan dat het nog echt om de liefde ging. Ik bedoel als ik moet terugdenken aan vorig jaar dan kan ik me Aad nog herinneren en natuurlijk onze Henrieke. Maar verder weet ik het echt niet meer, ja er was een homo boer die verkeerd koos (niet verkeerd lezen deze hoor) en iets met een komkommer gast ofzo. Verder is er niets blijven hangen. Dus nu iets compleets nieuws, ja het moest maar het kan ook je afgang zijn.

Lieve Yvon, wat dan? Stel dat het nou inderdaad niets gaat worden, kap je er dan mee? Ga je andere programma’s weer maken zoals dat liefde reisprogramma. Want laten we eerlijk zijn, dat was ook niet echt top. Zo’n gelovige 14-jarige puistenknakker die dan speciaal naar een ander land gaat om met z’n 15-jarige vriendin samen te leven, ja dat scoort wellicht nog bij de oudere leden van de KRO maar verder zitten we er niet op te wachten. Wat vind je daar zelf van eigenlijk? Mag je daar over meepraten of moet je gewoon presenteren wat je voorgeschoteld krijgt?

Als laatste de vraag ga je dit jaar ook weer aanschuiven bij #DWDD of laat je je dit jaar weer belachelijk maken? Want daar schuilt ook een gevaar in natuurlijk schat, als je karikatuur grappiger is dan jezelf doe je het fout. Dus als ik je een tip mag geven, ga even langs bij de #DWDD en ga praten. Zorg dat je weer mag aanschuiven en laat ze je de eerste keer even goed voor lul zetten. Dank denkt heel Nederland weer van goh die pakt het sportief op. Complimenten, levert je weer extra punten op! Gewoon een gratis tip meid.

Verder veel plezier, op 8 september zitten we weer klaar met heel Nederland om te zien hoe de boeren op zoek gaan naar de liefde. Genieten we weer van jouw servies die we altijd op de achtergrond zien, van je mooie bouwvakkers overhemdjes die net te strak zitten, van je gezellige glimlach, van de kneuterige auto’s / busjes waarin je rijdt (want ik neem aan dat de blauwe VW bus niet mee reist met je) en natuurlijk van de pijnlijke momenten als onze boeren de vrouwen proberen te dresseren als koeien. Kortom over iets meer dan een week gaan we los!

Yvon houdoe! Zet ‘m op!

#BZV #haatAad strikes again

Lieve Yvonne,

Wat doe je ons toch aan? Las vandaag het bericht over onze haatAad. Hij heeft een nieuwe liefde ontdekt, namelijk Ingrid. Zij moet het gat gaan opvullen dat Jeannet heeft achter gelaten. Maar Yvonne waarom moest dit nou in de openbaarheid. We weten allemaal dat onze Aad niet helemaal lekker overkomt bij mensen. Zeker niet bij een groot publiek.

Neem jullie persbericht/artikel vandaag. Aad noemt al in de eerste quote dat Ingrid respect voor Aad heeft. Daar gaan we dus alweer, de vrouw is minderwaardig en moet respect voor de man hebben. Lieve Yvonne hoe ging het de vorige keer nou mis… Het staat verdorie in de 2e zin van het artikel.

Nou dan gaan we naar de volgende, hij heeft Ingrid gebeld op haar verjaardag, daarna op bezoek geweest en daar was Ingrid niet van gediend. Ze is zelfs naar Aad toe gegaan om hem dit te vertellen, maar dit werkte juist averechts. Aad ging haar daarna stalken, ‘niet meer uit het oog verloren’ noemen jullie dat. Dankzij Ingrid is Aad weer teruggevallen in zijn oude gewoonten, deze terugval geeft hij zelf ook toe. Moet dat nu in de openbaarheid?

Het werk van Ingrid is uiteraard minderwaardig volgens Aad. Ja dat is haar ‘dingetje’, ze is verpleegkundige. Ingrid is er zelf al flauw van en is van plan om weg te lopen, ze oefent al met hard lopen. Ingrid we wensen je succes!

Yvonne lieverd, stop svp met dit soort berichten. We weten dat je het niet leuk vindt dat het zolang stil is rond jouw persoontje maar het is voor het beste. Nederland is even moe van jou en van je boer zoekt vrouw nieuwtjes. Laat svp Aad zijn eigen leven leiden en laten we hopen dat die in z’n huis omheind met 2 hekken super gelukkig gaat worden. Maar hou op.

Groetjes,
ikke

#BZV bye bye, zwaai zwaai

Dan is het zondagavond 25 november 2012. Om 20.20 zien we niet het vrolijke gezicht van ons Brabants schatje Yvon Jaspers, maar de kale rotkop van Rob Kamphues. Die laatste kent u waarschijnlijk niet, laten we dat ook zo houden. Wat wel opvalt is dat er alsnog 2 miljoen mensen naar dit programma kijken. Dit is weliswaar de helft als wat er normaal naar Boer Zoekt Vrouw keek, maar alsnog veel voor Rob. Of staan er gewoon standaard veel meetkastjes op Nederland 1 vastgeroest?

Maar het is zondag en we hebben geen Boer zoekt vrouw. Wat ik me afvraag is hoe het is nu met de boeren. We zijn ze toch een beetje in ons hart gaan sluiten, we lezen nog een klein beetje op het internet. Maar eigenlijk is het afgelopen. Ja tuurlijk er is nog het BZV feest en de app gaat gewoon door, maar dat telt niet. De grote poespas is afgelopen, het gewone leven begint weer.

Bert is daar wel blij mee, in een interview gaf hij aan dat die wel blij is dat die er vanaf was. Zoals al eerder hier geschreven wilde hij helemaal niet in die domme kopjes maar moest hij dit doen van de KRO. Bert is verder blij dat het programma is afgelopen, kan die weer gewoon aan het werk en hij hoopt ook dat vrij snel iedereen het is vergeten. Ja ik weet het niet vriend, sommige types blijven je gewoon bij. Als ik de kop van onze geitenjankerd zie, of de wegloop boer dan weet ik ook weer gelijk van oh ja dat was die gozert. Dus Bert ik vrees dat je er aan vast zit, doe er wat leuks mee cause it will hunt you the rest of your veterinarian life.

Henrieke daarentegen is wel blij met de aandacht, eignlik wass t me hier ook om te doen. Ja ze vind het jammer dat Bert niet de ware was, maar ja dat boeit niet zoveel. Ze zoekt nog wel wat verder op de kermissen, maar eigenlijk wil ze wel verder in de BN scene. Ze solliciteert openlijk om mee te doen met het tweede seizoen van Sterren springen. Als we kijken naar seizoen 1 waarbij pareltjes als Adje, Emile Ratelband, Jaap (terror) en Patty Brard naar beneden mochten springen dan past ze niet in het rijtje thuis.

De eerder genoemde mensen zijn beroemd geworden omdat ze dat graag wilden. Adje als dorsgek bij Paul de Leeuw, Emile als tsjakka graaier/goeroe, Jaap vanuit dat gouden huis (wat later brons bleek te zijn) en Patty natuurlijk van haar zangcarrière voor de oorlog. Nee Henrieke daar hoor jij niet thuis, jij bent nu even beroemd maar laten we eerlijk zijn we vergeten jou straks weer. Zo hoort het ook, jij hoort gewoon een leuke gozer tegen te komen en gezellig samen oud te worden op de boerderij. Jullie krijgen een dochter en je zet zo de familie traditie voort.

Van de andere boeren hebben we niets gehoord en dat is jammer. Want je vraagt je toch af hoe het verder gaat. Gaat Willem iemand vinden, blijft het zo klikken tussen Martin en Wilma, hoe snel heeft Henk Fiona zwanger en wat gaat onze Jeannet met Aad doen? Gaat Doede nog iemand vinden die voortaan z’n neusharen wil knippen, Gaat de andere van de tweeling nog iemand vinden die voortaan z’n kleren koopt, Gaat Johan nog iemand vinden die af en toe tegen hem zegt “HOU JE SMOEL EENS DICHT EN HOUD JE RUSTIG” en blijft Arthur gelukkig met zijn Miranda (is dat trouwens familie van Ramona van Rinus?).Plus de vraag of Sanne Wallis de Vries ooit een goed typetje van Yvon kan neerzetten…

Ach wat boeit het ook. Het zit erop. Tijd voor iets nieuws.

 

#BZV het zit erop! tot 2013

18 november 2012 is de datum waar een hoop mannen op hebben zitten wachten. De laatste uitzending van het seizoen van Boer zoekt vrouw. Er keken maar liefst 4.2 miljoen mensen naar de ‘Reünie’ uitzending waarin we te horen kregen wie er allemaal daadwerkelijk de liefde hebben gevonden. Want daar draait het natuurlijk om, de liefde, de liefde en de liefde. Yvon ontvangt alle vijf de hoofdrolspelers plus de ‘afval’ boeren.

De show begint met een hele snelle stand van zaken van alle hoofdrolspelers:

Henk en Fiona zijn nog samen.

Aad en Jeannet zijn nog samen.

Martin en Wilma zijn nog samen.

Willem en Klaas zijn uit elkaar.

Henrieke en Bert zijn uit elkaar.

Om met dat laatste setje te beginnen. Henrieke is weer alleen, ze zit bij Yvon in haar zwart gewaad. Dat ding met dat goud erop, met die mooie figuurtjes. Ze straalt overigens wel, heeft de mooie kuiltjes weer in de wangen, niets mis mee. Maar Bert is er dus niet meer bij. Tijdens de vakantie boterde het al niet zo en op de terugweg was het al helemaal geen pretje.

Bert was stil tijdens de terugtocht, het duurde tot de Nederlandse grens en toen riep die ineens ‘Potjandorie, dizze vakansie het mie 250 euro kost’, hij keek Henrieke aan en zie ‘Weet ie wel hoeveel keer ik daarvoor mien handen achter in Bertha (red. koe) mot steeekn.’ ‘Har goekopper gewoon noar de ‘. Bert is stil, doet de deur open als de auto wat langzaam rijdt en stapt uit. Hij rent het veld in en Henrieke het niets van hem weer gehoord.

Henrieke had wel iets meer van het programma verwacht, het was wat saai en rustig. Ja schat wellicht had je dan zelf iets meer initiatief moeten tonen, vraag anders even wat kledingtips aan Willem. Goed van Henrieke naar Henk. Henk is nog steeds gelukkig met Fiona, waarschijnlijk wonen ze binnen een half jaar wel samen. Tot zover Henk, op naar Martin.

Martin is ook nog steeds gelukkig met Wilma. Ze mogen nu eindelijk openlijk meer met elkaar doen, wat dat ook maar mag betekenen. De kids boteren redelijk met elkaar en eind goed al goed! Aad dan, hij is nog super gelukkig met zijn Jeannet. Jeannet straalt en lacht soms af en toe, ze heeft een mooie jurk aan met een sjaal erom. Henrieke je kan Jeannet ook eens vragen om kledingtips. Ze zijn heel erg verliefd op elkaar, het is zelfs zo erg dat Aad continu aan de borsten van Jeannet zit tijdens het gesprek met Yvon.

Jeannet voelt zich helemaal thuis en begint zelfs de ‘net niet’ boeren af te zeiken. Nee het gaat goed. Heel erg goed. Dan naar Willem, het is niet gelukt. Klaas en hij zaten op een ander ritme in de relatie.  Is hem dus niet geworden, Willem is wel blij dat die heeft meegedaan met de show, hij zal nu eens verder op zoek. Wellicht dat één van de ‘net niet’ boeren een kanshebber is.

Laten we gaan beginnen met Doede, Doede is een man uut Friesland met neushaar. Op zoek naar dames. Er schreven wel een paar maar de ware zat er niet bij. Hij is wel met drie dames aan de praat geraakt en bij hen was het gevoel er wel maar helaas. Dus dames u kunt weer schrijven, z’n neusharen zijn weg in ieder geval. Van Doede naar Johan, de vrolijke spruitjesboer uut Grunn. Johan heeft gans het land doorgereden maar het is er niet van gekomen. Wel loopt die nu wat met een meid wat te rotzooien maar dit is het nog net niet.

Van Johan en Doede naar de tweeling. Eén van de tweeling heeft een leuke dame gevonden. Ze geeft zelfs kledingadvies aan de heren. De ander is nog op zoek en hoopt middels een extra oproep nog iemand te vinden. Dan naar Arthur, onze vrolijke komkommerboer heeft eindelijk iemand die zijn komkommers ook lekker vind. Arthur is super gelukkig met zijn jongedame, hier past dan ook het Drentse spreekwoord ‘op elk schoteltje past een kopje’ goed bij!

Als laatste onze boer Hans, de man die wat laztich te verzzzstaaan is. Er schreef een leuk Femke uit Amsterdam en dit Femke is het ook geworden. Ze heet ook nog eens Femke, wat een toeval. Ze kan appeltaarten bakken en goed meewerken op de boerderij. Kortom Hans en Femke zijn een leuk stel! Hans is als een blok voor haar gevallen, maar ja wie kan de appeltaart van Femke nu ook weigeren. Zelfs Yvon niet.

Want die zat daar natuurlijk weer graties te vreten, ze mocht weer met de blauwe VW bus door het land rijden. Of nou ja natuurlijk rijdt juffrouw daar niet zelf in. Ze mag even instappen als de KRO stagiaire de auto op de oprit heeft neergezet. Yvon stapt dan uit haar dure lease bak en doet het laatste stukje even voor de camera. Dat opnames vaak over moesten bleek wel uit de afsluiter. Alle boeren en boerinnen schreeuwden keurig netjes op tijd mee met Yvon, iets met ‘de liefde’.

Maar het zit er op! Er was een zoetsappige nabeschouwing door Ivo Niehe en bij DWDD zullen ze nog één keer de boeren persifleren, maar dan zit het erop. Ja tuurlijk gaan ze wel door met nieuwsberichten op de APP, maar dat boeit niemand. Het is afgelopen, waarschijnlijk zal er rond de zomer een nieuwe oproep komen voor de boeren en dan opnames in de winter. Want we gaan gewoon door. Oh ja en dat Willem homo was daar hebben ze het binnen de KRO muren niet over gehad, hij voldeed gewoon aan het profiel en meer niet. Is echt niet zo uitgekozen en het was al helemaal geen discussie.

Oh ja, btw het aankomende seizoen is de KRO op zoek naar een blinde 35-jarige boerin, met een kale schele blindengeleidehond, die continu de stok afpakt. Een uit het verre oosten gelovige varkensboer en Frank de Boer.

Tot volgend jaar!