Categoriearchief: Quickies

Korte gedachtespinsels zeg maar

De #AsoOpa mist Lucille Werner & #Lingo

Serieus wat is er aan de hand met onze maatschappij? Ik bedoel het is een mooie zonnige zaterdag in november. Het is qua temperatuur nog vrij zacht en ach het is toch prima, de meeste bladeren zijn van de boom enzo. Dus kortom lekker weekend, geen gezeur enzo. Maar dacht een opa van 83 anders over. Die vond het nodig om op mij even helemaal los te gaan, ik als brutale jonge vlegel die geen respect heb voor ouderen.

En uiteraard, u kent mij, ik kan best wel eens bij-de-hand uit de hoek komen, maar een asociaal? Iemand die geen respect heeft voor onze oudere medemens? Kom op man dat heb ik dus wel, ik laat jullie voor op de weg, laat jullie oversteken en ja je mag voor in de winkel. Dus come on dude ik heb respect en ben netjes in m’n gedrag richting de oudere medebewoner van deze planeet. Ben verdorie zelfs lid van een vakbond!

Het gebeurde bij een winkel in de stad, ik had de auto netjes in een parkeervak geplaatst. Naast een groene scheef staande auto. Maar er was volop ruimte om uit- en in te stappen. Dus wij lopen de winkel in, doen onze boodschappen, betalen en gaan weer richting de auto. Op dat moment lopen 2 wat oudere mensen voor ons richting de auto.

Terwijl wij de boodschappen achter in de auto zetten hoor ik de oude man zeggen ‘nou dat is weer knap geparkeerd’, ‘sommige mensen denken ook niet aan anderen’. Zijn zoon loopt op dat moment terug richting de winkel om het karretje terug te brengen. De oude man loopt richting de bestuurdersingang, waarna hij mij aankijkt en vraagt of ik dit nou normaal vindt.

Nu was het geen typische bejaardenauto trouwens, dus één met extra hoge instap. Wat best makkelijk is als je wat ouder bent en de gewrichten niet meer zo soepel zijn als 60 jaar geleden. Nee het was een lage bak, waarbij de beste man de deur volledig moest opengooien om in te kunnen stappen. Dat was dus nu niet mogelijk want mijn auto stond naast die van hem. Hij gebaard dat ik eerst moet wegrijden, maar ja we waren nog druk bezig met uitpakken en het karretje terugbrengen dus ff geduld.

De beste man wordt daarna boos, stapt in maar krijgt z’n benen niet in de auto. Zijn zoon zit op dat moment ook weer in de auto en roept nog dat we lekker bezig zijn. Zijn vader is al 83 en daar moesten we maar respect voor hebben. De oude man zelf bevestigd dit en vindt ons maar brutale jonge vlegels van 25. ‘Je hebt zeker nog maar net je rijbewijs’ Daarna schreeuwt die dat wij eerst weg moeten, want anders kan hij er niet inkomen.

De oudere man zat dus in de auto maar z’n benen staken nog uit de auto. De deur stond nog half open, met als gevolg dat ik dus niet kon instappen want onze portieren stonden tegen over elkaar :). Dat legde ik de man uit waarop die zuchtend en kreunend uitstapte en mij gebaarde dat ik voorzichtig moest instappen omdat ik anders z’n auto nog kon beschadigen.

Ik ben ingestapt, heb de man en zijn zoon nog een prettige dag gewenst en we zijn weggereden. Maar zit al een uur met een paar dingen in m’n hoofd die ik toch de beste man nog even wil meegeven.

Haal een fatsoenlijke auto, één die past bij de leeftijd waarop je makkelijk kan in- en uitstappen.

Als je moeite hebt met inparkeren zorg dan dat je op een plek staat waarbij je altijd ruimte hebt. Dus niet midden in een vak, maar aan de zijkanten.

Laat je zoon rijden, alhoewel ik me afvraag of de beste man daar toe in staat was.

Lever je rijbewijs in en laat het lekker bezorgen, of ga lopen ofzo.

Tel eens tot 10, als dat niet meer lukt dan gewoon een paar keer tot 3. Maar relaxx eens wat.

Tsja je haalt Lingo van tv en de oudjes worden gefrustreerd! Laat svp dit soort programma’s op de publieke tv houden! Het heeft nut. Het had ervoor gezorgd dat deze man gewoon relaxxt was en niet zo’n opgefokte asoopa!

Volvo auto’s hebben goeie accu’s!

Het is zondagochtend rond 06:45 uur. We liggen net 4 uur in bed, eerst een gezellig verjaardagsfeestje in Zuidhorn. Thuis nog even één La Chouffe naar binnen gewerkt en richting bed. Ik ben wakker en nu is dat op dat tijdstip niet heel vreemd hoor. Elke ochtend tussen 06.30 en 06.45 uur ben ik wel wakker, door de weeks een mooi moment om eruit te gaan. ’s Weekends een mooi moment om na een korte sanitaire stop er nog een paar slaapuurtjes aan vast te knopen.

Maar dat lukt nu niet, er is een irritant geluid. Een alarm gaat af. Ergens buiten, waarschijnlijk een auto. Valt niets te zien, maar wel te horen. Het gaat 30 seconden af, daarna is het stil en daarna gaat het weer door. Niemand die naar buiten gaat, het ding blijft loeien.

M’n vriendin heeft uit voorzorg standaard al oordoppen in, iets met dat ik extra snurk als ik een drankje op heb. Dus die slaapt nog lekker, maar met die herrie kom ik dus niet meer in slaap. In de logeerkamer is het geluid ook te horen, dus dat is geen optie. Op naar de woonkamer, het is daar nog redelijk rustig dus hallo bank, tot over een paar uurtjes wereld.

Het is ongeveer 09.30 uur als m’n vriendin gedoucht en wel voor me staat. Wat een pokkeherrie, zegt ze. Op dat moment loopt de buurman, niet al te vrolijk kijkend, richting de geparkeerde auto’s achter onze flat. Hij blijft er voor één staan, dat was de boosdoener. Een rode Volvo, groot type, maakt nog steeds veel herrie. De auto is niet bekend bij ons, staat er voor het eerst.

Tijdens het ontbijten zien we ineens een politieauto langs rijden. Twee politieagentes stappen uit en ontfermen zich over de rode Volvo. Het ding maakt nog steeds herrie, goeie accu’s dat wel. Mijn hoop was een beetje dat dat kreng na een uur stil zou zijn. Maar goed, de dienders bellen wat en gaan daarna op de hoek van de straat wachten. De buurman loopt naar buiten en raakt in gesprek met de dames. Vanaf 04.00 uur maakt dat ding al herrie, we hebben niet kunnen slapen. Kunnen jullie er wat aan doen, is de vraag. Er wordt aan gewerkt…

En inderdaad, een half uur daarna verschijnt de redding. Een grote gele vrachtwagen uut Hoogkerk rijdt de straat in. De wagen wordt langzaam erop getrokken en onder een waarschijnlijk groot applaus, van alle mensen in de 4 omliggende flats, wordt de auto piepend en al afgevoerd. De dienders rijden weg en rond 11.30 uur is het weer rustig in de straat.

Rond 15:00 uur valt het me ineens op dat dezelfde man weer door de staat loopt, ergens tussen de 40 en 50 schat ik. Hij heeft een korte broek, rode polo. Hij zou prima bij de Volvo kunnen passen. Ken de beste man overigens niet. Maar nadat die voor de 4e keer goed turend door de straat loopt, weet ik het zeker. Deze man is driftig op zoek naar zijn auto. Maar ja die is weg.

Dan stopt er aan de overkant van de straat een politiebusje. Waarschijnlijk gebeld door de eigenaar in z’n korte broek. Na wat praten mag de man mee in het busje, waarschijnlijk richting z’n auto. Die naar alle waarschijnlijkheid nog steeds piepend ergens in een garage of in een verlaten hoekje van een groot parkeerterrein staat.

De man had z’n zondagmiddag vast ook anders voorgesteld, wilde op tijd naar huis rijden om lekker te genieten van de wedstrijd Cambuur – Groningen. Maar ja helaas kon die op jacht naar z’n auto. Zal van de politie wel een kleine preek krijgen dat die voortaan wat beter op z’n auto let, dat als het alarm gaat dat die hem dan uitzet. Waarna die na betaling van de wegsleep kosten weer weg mag. Ach denk dat de man achteraf blij is dat hem dit gebeurd is, hij heeft de wedstrijd niet hoeven zien!

 

 

Sta bovenaan in Google

Dat is dus wel het gekke van deze zoekmachine tijd. Gister blogde ik nog over dat er iemand op m’n site was terecht gekomen door het zoeken op ‘geile boerin wil gemolken worden in de stal’. Ik plaats daar een blog over en als je nu zoekt op ‘geile boerin wil gemolken worden in de stal’ sta ik op nr 1 en 2 met de site 🙂

Dat is dus wel gaaf!

https://www.google.nl/search?q=geile+boerin+wil+gemolken+worden+in+de+stal

30 zijn voelt nog niet anders :)

Bijna een volle week heb ik de beschikking over de 3 voor m’n leeftijd, wat op Twitter is vertaald in 29+. Maar moet heel erg eerlijk zeggen dat het nog niet heel erg veel anders voelt, wanneer komt de schok?

Paterswoldsemeer fiets route

Heerlijk fietsweer, even rondje Paterswoldsemeer gedaan. Dan merk je gelijk dat het heerlijk is in ’t zonnetje zolang je maar geen last hebt van de wind :).

Nu ff snel koken en eten, daarna op verjaardag en vanavond dan maar even sporten.

“de wijert naakt”

Zit zonet even door m’n statistieken te kijken en zie dat één persoon vanochtend is binnengekomen via bovengenoemde zoekterm. Zal inderdaad de Wijert wel gebruikt hebben maar ben toch wel benieuwd waar deze persoon naar op zoek is geweest 🙂

Wellicht heeft hij één van de eerste naaktslakken van het seizoen gevonden en wil hij dit melden of zijn één van de vele andere opties, benieuwd…..