#BZV S10E09 Zitten vast Paddo’s tussen de champignons

Laten we eerlijk zijn mensen, heel vaak ga je tijdens het kijken naar Boer zoekt vrouw toch even nadenken van wat zou ik in zo’n situatie doen. Echt serieus, dat doen we toch allemaal? Ik heb mezelf vrij lang voorgehouden, was jaren vrijgezel (Hazes zou er een lied over maken) dat als ik op m’n 40e nog vrijgezel zou zijn ik me dan serieus zou gaan omscholen tot Agrariër (en geloof me daar denk ik echt niet te licht over) en dan zou ik me opgeven voor Boer zoekt vrouw. Of leuk schrijven naar één van de dames.

Dus zo zat ik gisteravond te kijken naar dit seizoen en had ik in het begin best wel een zwak voor Michelle, een leuke meid (iets aan de kleine kant voor mijn doen) maar alles d’r op en d’r aan dus prima. Na verloop van de serie begin ik toch steeds meer de voorkeur te krijgen voor Steffi want dat spirituele van Michelle is niet zo mijn ding. Kijk als zij er gelukkig van wordt, het haar helpt in d’r leven, lekker doen wat je wil meid. Val mij er niet mee lastig en ik vind ’t prima.

Dus ik zat gisteravond heerlijk op de bank te kijken naar de aflevering. En dan staat ze eerst wat gek te dansen tegenover een muur, ja het was belangrijk om goed met je lichamen/geesten in contact te zijn. Als je dat niet was dan werd je ziek en dat was apart. Toen ze daarna tegen die lieve Maarten en Ruud zei van we gaan stone healing doen toen had ik al zoiets van oh mien God. Ik krijg op zo’n moment ontzettend veel respect voor de cameramensen. Nu weet ik even niet of deze mensen vaker voor de KRO/NCRV opnames maken, want dan zullen ze wel vaker dingen meemaken dat ze denken van jochie jochie jochie.

Maar als je haar eerst ziet dansen, daarna stenen neerleggen op Maarten en daarna op Ruud. Ja ook even de benen wijd jongens want daar moeten ze ook tussen. Daarna is er een korte sessie. Echt ik vraag me af of ze dat niet een paar over hebben moeten doen. Dat de jongens niet gewoon hebben gezegd van je bent gek meid, ajuus de mazzel. Of de cameramensen die omvallen van het lachen. Echt respect indien dit netjes in één keer is opgenomen. Ik was in de auto gestapt, had nog geprobeerd om het merendeel van m’n tas in te pakken en was naar Groningen gescheurd.

Dan Steffi, die is er voor zichzelf wel uit. Nou ja ze weet in elk geval wie er gaat afvallen. Harrold twijfelt heel erg of hij het gaat worden. Als het aan de hond lag dan wordt die het wel, want die is compleet gek van hem. Maar hiervoor moeten we nog een week wachten. Heel veel meer dan een 2e BBQ hebben we niet gezien, ja ze mochten wat verven. Nog even Roel afzeiken, ik moet hem echt niet meer sinds die het levenswerk van Steffi afdeed als ‘mooi dat ze ’n hobby heeft’, die had in de vorige aflevering het continu over het toetje dat die gemaakt zou hebben. Da was zijn specialiteit, was iedereen fan van. Nou die hebben ze deze aflevering gekregen, en wat was het resultaat, het was nog niet stijf genoeg. Dus dan heb je een specialiteit, staan de camera’s erop en presteer je niet. Ik weet in elk geval één industrie waar die niet hoeft aan te kloppen.

Bi Jaap was het nog steeds hommeles in de kas. Het water lekt nog steeds ergens weg, sommige paden met bloemen zijn niet goed bewaterd en het was even alle hens aan dek. Nou dat trok in elk geval Marian niet zo heel erg goed. Nee ze moest toch wel aandacht krijgen van Jaap, want ze waren er nu toch dus hup ruimte maken. Het leek ook wel of de beste man honing aan z’n kont had zitten want als een bij zat ze achter hem aan. Als die ’t probleem tijdens de droogte niet kan oplossen kan er gewoon voor een paar ton schade zijn, maar Marian wil even aandacht. Nou Jaap hoop dat het voor je duidelijk is jonge, het wordt Petra de knuffelkoningin.

Dan naar Marnix, Die kreeg de vrienden van de dikbil vereniging over de vloer. <hier is even ruimte om een zelf een grap te bedenken over deze vereniging>. Mooi hebben we dat ook gehad, Marnix die kan straks kiezen tussen Janneke of Bertine. Bertine die moest nogmaals een één op één gesprek hebben met Marnix, want de beste man die twijfelt nog heel erg en merkt aan Bertine dat ze niet lekker in d’r vel zit. Ja ze kan zich nog niet volledig geven en merkt dat Marnix ook stevig aan het nadenken is. Marnix knuffelt d’r even intens (oei is dit een eerste teken dat zij het gaat worden…) en stuurt haar daarna naar bed.

Dan naar Wim, daar kunnen we kort over zijn. Het is PauXit geworden, Paula heeft even al haar gedachten op een rijtje gezet tijdens een lekker tochtje wielrennen. Daarna is ze voor een ultiem laatste gesprek naar Wim toegegaan dat die toch wel iets assertiever mag zijn en wel iets meer mag tonen. Daar reageerde hij op z’n Wims op dus toen was het klaar. Ze hebben Marit het kort verteld en Paula heeft d’r boel bij elkaar gepakt en was weg. Zelfs voordat ze Yvon uit haar hotel hadden kunnen trekken was het klaar. Afgesproken is dat Marit en Wim het nog 2 dagen gaan volhouden en daarna kijken of ze samen verder willen. Want Marit ziet het op zich nog wel steeds met Wim zitten, maar hij mag inderdaad wel iets meer laten zien en interesse tonen. Los van de praktijk die ze daar wil, plus dat ze minimaal elk jaar 3 week op vakantie wil met het VW busje.

Wat overigens opvalt is dat alle boeren in de vorige aflevering hebben gebbq’d, zal met het weer te maken hebben en niet met een eventueel script waar ze zich aan moeten houden. Dus eerst werken, dan ontmoeten we de ouders, dan hebben we een keusmoment, dan ontmoeten we de vrienden bij een bbq, weer wat werken, het uiteindelijke keuzemoment en klaar. Dat dit toevallig altijd zo gaat bij Boer zoekt vrouw is compleet toeval en niet gescript. Nee Yvon is echt zo spontaan. Maar het punt dat ik wilde maken is dat er bij de boerinnen in elk geval niet was opgeruimd. Het stond er gewoon nog, zelfs de wijnglazen zaten nog deels vol (sowieso drankmisbruik) en waren nog niet in de vaatwasser gedaan. De heren hebben dit dus niet in de vingers.

Volgende week gaan in elk geval Michelle en Steffi kiezen. De week daarop gaat de rest kiezen en gaan Michelle en Steffi op bezoek bij de ouders van hun keus. De week daarop mogen de rest van de boeren dat gaan doen. Daarna gaat men het bekende weekendje weg en daarna is de laatste aflevering waarop we horen wie er nog bij elkaar zijn. Ook horen we dan hoe het met de overige 4 boeren is gegaan. Ja 4 want die ene valsspeelert is eruit getrapt.