#BZV Blog S10E08 Als je blij bent met jezelf, ben je gewoon de leukste versie

Er keken 3,9 miljoen kijkers, daar zitten vast ook de ‘terugkijk’ kijkers bij, want er hebben weer velen gekeken naar Max die een overwinning haalde. Briljante race, maar heel eerlijk Hamilton had 1 opdracht, wereldkampioen worden. Na Max was het tijd voor de Marnix zoekt vrouw show. Want deze aflevering draaide volledig om onze vrolijke norse boer. De rest ging bbq’en of zwemmen.

Beginnend met Wim, nadat die de vorige keer al wat meer had gepraat met z’n dames ging die nu met ze zwemmen in een meertje. De KRO/NCRV heeft dit keurig netjes in beeld gebracht, dus van een afstandje en ze hebben puur de gesprekken in beeld gebracht. Wim was weinig in beeld deze aflevering. De dames spelen wel een spelletje in het water met een bal, maar Wim doet niet mee. Hij is, los van het volleybal, niet zo sportief. Paula lijkt iets minder ge├»nteresseerd. MAAR daarna hebben ze een feestje en doet ze het keurig, ze hoort er al helemaal bij. Wim lijkt in z’n hoofd z’n keus al te hebben gemaakt zo verteld die na afloop aan wat vrienden. Marit heeft ondertussen nog even bij Wim gepolst of ze inderdaad wel minimaal 3 week per jaar op vakantie kunnen, lekker in dat VW busje. Nou dat zou best 1 keer kunnen maar niet jaarlijks.

Bij Steffi is het ook feest, want ze is jarig. de heren hebben een kadootje gekocht en daarna is er een bbq. Roel doet het super, maakt een toetje (we horen trouwens van niemand of het ook lekker is) en mengt zich daarna keurig als de ideale vriend tussen Steffi haar vrienden. Harrold is wat op de achtergrond en begint zich wat zorgen te maken. Laten we hopen dat Steffi op tijd haar ogen opent en Roel naar huis dondert. Steffi maakt ook gelijk even promotie voor haar beste dekhengst, dit zou zo maar eens olympisch materiaal kunnen zijn.

Michelle gaat ook bbq’en en haar vrienden en familie komen ook langs. Waar Maarten vooral de catering verzorgt doet Ruud vrolijk mee met de familie en vrienden. Zelfde verhaal als bij Steffi. Maarten had ’s middags nog tegen Michelle verteld dat ze af en toe best bazig is en dat het wel de bedoeling is dat er straks meer zaken in gezamenlijk overleg gaan. Heel netjes van de jongeman. Michelle laat doorschemeren dat hij wel redelijk in het ideale plaatje past.

Bij Jaap is het paniek want er zit een lekkage in het watersysteem. Waar Marian probeert mee te helpen zien we Petra niet. Marian pakt het sowieso goed aan, pakt haar momenten en lijkt een redelijke klik te hebben met Jaap. Petra geeft dit wel bij Jaap aan, ‘ik vind je leuk’ maar of het helpt is nog niet bekend.

Dan de hoofdpersoon van de aflevering, Marnix. We starten met het keuzemoment waarbij hij Willemijn wegstemt. Hij verteld dat die denkt dat ze nog teveel met zichzelf in de knoop zit en zich nog niet kan geven. Nu denken de dames dit ook van Marnix, want hij vraagt wel van alles maar echt zich openstellen dat gebeurd nog niet. Na het keusmoment gaan de dames zwemmen in de strontsloot achter z’n huis. Janneke is het bokje en wordt stevig aangepakt door Marnix, ze vecht leuk terug en Bertine kijkt alles rustig aan. Ze wil later haar eigen bedrijfje gaan beginnen met coaching en gooit er alvast een leuk tegeltje in ‘als je blij bent met jezelf ben je gewoon de leukste versie’. Het is te hopen dat het nu bij Marnix ook beter gaat lopen nu er nog maar 2 dames over zijn. In de promo voor de volgende aflevering staat die in elk geval huilend voor de camera.