#BZV Blog S10E07 het is een beetje SAAI

In een heleboel huishoudens was er een stevige discussie rond 19 uur ’s avonds. Beide zitten lekker op de bank en vaak zal de dame van het gezelschap (mag ik dat overigens in de huidige tijd nog zeggen) die begint, goh lekker straks Boer Zoekt Vrouw kijken. De man denkt op dat moment van oh fuck, eehhmm dat zal vast haar soort van humor zijn want ze WEET toch wel dat de Formule 1 zo op tv komt. En ik wil die discussie nu niet want STUDIO SPORT is er op en ik moet al eerder switchen omdat ik om 19:45 uur de voorbeschouwing wil zien.

Nou goed, afhankelijk van de verhoudingen binnen het gezin is er samen gekeken naar Formule 1 en daarna Boer Zoekt Vrouw, of zijn beide hun eigen weg gegaan om elkaar daarna even kort sjaggie bij te praten. Nou anyway, Formule 1 was een gave race, Max die van de 18e plek naar de 2e plek ging, Ferrari die super inschatte dat Hamilton 2 keer moest stoppen en dus keurig netjes binnen de marges van hem bleven rijden, dit ging eigenlijk om Hamilton want Vettel is gewoon klaar. Die rijdt als een dweil, als je zelfs tegen onze Australische vriend Daniel moet aanschuren  dan is het slecht gesteld.

De boeren dan, in de vorige aflevering had Wim gekozen en bleef die alleen over met Marit en Paula. De dokter en de laborant. Beide dames zijn dus in staat om legaal spul in huis te hebben om iets te maken zodat Wim nooit meer opstaat. Weet niet of dat zo’n handige zet is maar goed. Ja je gaat aan van alles denken als je naar de aflevering kijkt want het was saai. Kijk Wim heeft één ding heel gedaan en dat is wat meer aandacht geven aan de dames. Ze zijn samen wezen onkruid rooien, hebben wat meer gesproken en de dames merken dat Wim ze meer ‘binnenlaat’, dus dat is mooi. Nou in de volgende ronde gaan ze de badpakronde doen en daarna zal Wim wel mogen kiezen.

Wim heeft al tegen de dames aangegeven dat die ze beide wel leuk vind en dat het nog een lastige keus gaat worden. Dat doet de dames goed, of het was de wijn die ze op dat moment aan het drinken waren, kan ook. De buurman van Wim komt ook even langs en die geeft aan dat het boerenleven soms best ingewikkeld is, soms is het een tijd rustig maar soms is het ook hard aanpoten en zullen ze Wim weinig zien. De boerderij en het werk komt op plek 1, nou de dames geloven daar niet zo in. Ze hebben denk ik nog niet eerder naar Boer Zoekt Vrouw gekeken, geeft niets.

Waarschijnlijk ook de laatste keer dat ze de badpakronde toestaan bij Boer Zoekt Vrouw, bij de F1 en bij beautycontest is die tenslotte ook al afgeschaft en terecht. Het gaat om de inhoud, dus hoe ze de wereld willen redden. Het was echt een saaie aflevering, plus het gevoel leeft ook op dat ze minder beelden maken of aanwezig zijn. Dat de boeren dat wellicht wel weten en gewoon zoiets hebben van nou ik wacht wel tot Tjebbe en Pjotter gaan slapen en dan gaan wij lekker even los buiten de camera’s om.

Bij Jaap komt het keuzemoment eraan en dan maakt een zenuwachtige dame soms rare sprongen, zo ook Marilyn. Zij nam Jaap even apart en wilde toch wel een beetje voorinformatie, Jaap was eerlijk en gaf aan dat de klik er nog niet was. Marilyn vond dat jammer want zag het met Jaap wel zitten maar zal zich nu ook wat geslotener opstellen. Of het deze actie was of dat Jaap het ook al zo in z’n hoofd had weten we niet, terwijl er overigens een vliegtuig overkomt, want die komen om de zoveel minuten bij Jaap over, maar Marilyn wordt bij het keuzemoment naar huis gestuurd.

Jaap gaat niet gelijk staan en geeft een knuffel, ik dacht eerst nog van goddorie wat hard, maar toen dat bij de andere boeren in de uitzending ook niet gebeurde denk ik dat ze een memootje hebben gehad van de redactie dat die graag jankende afvallers willen zien. Petra en Marjan blijven over, Petra wil graag een knuffel van Jaap maar hij is streng en zegt eerst moet Marilyn even weg zijn dan kunnen we los. Yvon Jaspers is ondertussen met een camera ploeg samen met Marilyn aan het inpakken, de tranen komen erbij want ze wilde nog niet naar huis en zag het wel zitten met Jaap. Jaap nam daarna op een nette manier afscheid van d’r en gaf daarna Petra en Marjan een knuffel. Het zal Petra wel worden denk ik.

Dan boer Marnix, waar die vorige week een serieus gesprek startte met Willemijn (dat overigens stopte toen Willemijn een tegenvraag stelde, FOEI ook gewoon Willemijn), was nu Bertine aan de beurt. Marnix die zag het voor de lange termijn nog niet zitten met Bertine, het zal een korte heftige spetterende periode worden maar daarna was het ook over. Bertine gaf wel aan dat ze zichzelf hier wel zag wonen, maar of het geholpen heeft is niet bekend. Wat wel opvalt is dat Marnix direct een antwoord wil, een vrouw die even nadenkt daar het die weinig mee.

Terug aan de ontbijttafel zitten de dames wisselend aan het bier of aan de koffie. Janneke zit aan de koffie en heeft als enige ook nog geen gesprek gehad met Marnix. Ze denkt dus dat zij er uit zal vliegen. Terwijl Marnix op dat moment juist deelt met de kijkers dat die stevig twijfelt tussen Bertine en Willemijn, één van die 2 zal gaan afvallen. Maar Marnix moet wel opschieten met de keus want waar het in de vorige aflevering nog allemaal leuk was, hij zit nu zelf vol met spanning, zelfs de dieren merken het. Janneke zit ook vol met spanning. Dus kom op, keuzemoment.

Nou dan naar de dames, bij Steffi mag papa de heren even komen keuren. Maar ja eigenlijk zegt die gewoon wat die moet zeggen, ze lijken me aardig, ze zijn best lang en als jou gevoel aangeeft met welke je verder wil dan zal het wel goed komen. Wat jammer is want ik had graag even gehoopt dat Roel ook even iets zou zeggen over de ‘hobby’ van z’n dochter en dat daarna pa even netjes had uitgehaald. Maar goed. Wat niet is kan nog komen. Nou niet meer voor Kevin want de jongste van het stel die mag naar huis. Harrold en Roel blijven over.

Bij Michelle is het keuzemoment ook daar, de beelden die we verder zagen waren maar saai. Ze waren aan het werk of lagen wat te relaxxen. Oh en volgens de hond van Michelle (1 van de velen) zijn het geen echte kerels, want normaal gesproken moet die het niet hebben op echte mannen. Hij vind deze 3 wel leuk. Nou Zeno mag naar huis, tot volgende week.