BZV S10E06 op zich logisch dat ze vrijgezel zijn

Tijdens de logeerweek wordt altijd duidelijk welke boer er gewoon geen tijd heeft gehad voor een serieuze relatie en welke boer daadwerkelijk het spel van het verleiden niet doorheeft. Zo ook vandaag, de tweede dag van de logeerweek en dus de eerste avond/nacht. Nou over die nacht kunnen we vrij kort zijn, daar is weinig tot niets spannends gebeurd. En dan spannend in de zin dat de KRO het spannende tv zou vinden zeg maar, kortom ’t is nog maar saai.

Marnix is niet op z’n gemak en de dames ook niet echt. Bij Marnix groeit het gevoel van binnen maar niet, maar kerel als je ook niet in gesprek gaat met de dames dan krijg je dat ook niet. Hij is nog even met Willemijn gaan praten, maar na 3 vragen en antwoorden was die er klaar mee. Willemijn gaf aan dat ze zichzelf best zag wonen op een boerderij, lekker tussen de dieren, maar vroeg serieus aan Marnix of die er dan ook vanuit ging dat alles nog steeds op zijn manier zou gaan. Tsja daar had meneer niet op gerekend en toen was het einde gesprek.

Ook Janneke zit niet zo lekker in d’r vel bij Marnix, de sfeer is gespannen en daar houdt ze niet zo van. Ze weet niet hoelang ze dit nog volhoudt. Marnix maakt ondertussen even een ontbijtje voor de dames. Waar het de vorige avond nog vol romantisch was ontbreekt nu toch de inhoud, de diepgang, want wat gaat er onder deze botte hork schuil, een aardige vent met een redelijke handleiding zo laat het programma zien. Maar zien de dames dat ook, dat is maar de vraag.

Bij Jaap gaat het redelijk z’n gangetje. De dames ergeren zich wel aan het geluid van de vliegtuigen maar ach. Jaap wordt goed verwend door de drie dames en beloond ze door ze rustig te laten starten bij het inpakken van de diverse bloemenkarren. Daarna mogen ze aan het werk in de kassen zelf. Nee onze Jaap die komt er wel. Eerst Marian naar huis sturen en dan de keus maken. Petra ziet het in elk geval wel zitten, dus die zal in de volgende ronde wel afvallen.

Wim die is ook niet zo heel erg goed in het voeren van een diepgaand gesprek, nee geen grappen over stotteren. Hij regelt dan wel dat die met Paula er in de ochtend op uit kan maar in plaats van wat flirten of dingen over haar te weten te komen, gaat die vertellen dat die het nog niet weet, dat alle drie de dames nog kans maken. Ja zoals Paula zelf al aangeeft, een dame wil het gevoel hebben dat ze bijzonder is en dat het niet een willekeurig lootje is die toevallig getrokken is. Ook Marlies heeft twijfels, ze verteld dit aan Wim, bij haar is de vonk nog niet aan. Er komen zelfs nog geen spetters vanaf.

Marit die ziet zichzelf al wel met Wim op de boerderij wonen, lekker een paar daagjes werken in de praktijk en dan de andere dagen Wim helpen. Eehhmm ben ik nou gek? Als je toch een eigen praktijk opent dan werk je toch niet van maandag t/m woensdag en heb je dan weekend? Dat is toch gewoon normale werkweken draaien, visites rijden, nooddiensten doen etc? Maar goed ze ziet het in elk geval zitten. Dat is mooi. Wim die haalt z’n oude crossauto uit de garage en hij gaat samen met de dames wat crossen over het land, ja niet heel de dag praten dat is saai.

Wim mag kiezen en stuurt als eerst Marlies naar huis, die vind het niet erg. Wim geeft eerlijk toe dat die Marlies ook had gekozen ook als ze niet had gezegd dat er nog geen vonk was. De andere dames lijken niet heel erg blij te zijn, nu moet Wim z’n andere kant laten zien en ook echt interesse gaan tonen. Anders kan die de stapel brieven van zolder gaan pakken. Yvon fluistert hem nog even goed in wat die moet doen.

Bij Michelle gaan ze onder het genot van een leeg glas, een kampvuur en een goeie sfeer elkaar wat beter leren kennen. Michelle verteld over een langdurige relatie die bij haar meer kapot heeft gemaakt en dat dit lang heeft geduurd voor ze zichzelf weer kon waarderen. Maarten heeft ook zoiets meegemaakt, ja dat was ook de zin die die uitsprak en meer kwam er niet uit. Geeft ook niets.

Met Ruud heeft ze een leuk gesprek over de toekomst, ze willen beide wel kinderen maar Ruud heeft z’n eigen bedrijf. “Daar heb je toch over nagedacht hoe dat straks zal moeten”, maar nee daar heeft Ruud nog niet over nagedacht of hij geeft het niet toe. Tsja het is BOER zoekt en dus zal Ruud wel moeten verhuizen als die wil, maar dat kon nog wel eens lastig gaan worden. Dus het zal Zeno wel worden uiteindelijk.

Dan naar Steffi, de heren slapen nog en Steffi is al de hengsten naar de wei aan het brengen. Bij het ontbijt zitten er 2 beneden maar Harrold ligt nog boven te slapen. Steffi die praat met de heren mee alsof ze one of the guys is ‘ja die moet vast goed uitslapen om straks weer de leukste thuis te zijn’, waarmee ze het signaal geeft dat het #Harroldxit is. Maar later gaan de twee toch samen even weg met Harrold z’n tractor. Ja hij kan toch ook wel serieus zijn. Hij woont vlakbij, heeft z’n eigen werk en helpt goed mee. Nee dus die zal ze wel niet kiezen.

Eén die vreselijk door de mand is gevallen is Roel. Dat gedoe met z’n wereldvakantie ja dat kan gewoon gebeuren, dat kan zo gepland zijn al maanden voor de oproep van boer zoekt vrouw er was. MAAR hij had een serieus gesprek met Steffi en de beste vent die zegt ‘Ja ik vind het heel mooi wat je doet met die paarden, leuk dat je een hobby hebt’. Een hobby? Hobby? Godsamme kerel het is d’r werk, iets waarvoor ze ’s ochtends vroeg opstaat als jij nog nat ligt te dromen van je eigen beeld in de spiegel. Daarna zegt Steffi wat en praat die tot 3 keer toe door d’r heen. Nee echt helemaal klaar mee, inpakken en op dat vliegtuig trappen. Maar ik ben heel bang dat ze gewoon voor hem gaat kiezen…

Volgende week kiezen er 3 boeren ook hun eerste afvaller.