BZV S10E05 uut logeren bie de boer nou!

Keurig op tijd begint de staatsomroep met het vertonen van Boer Zoekt Vrouw, het is tijd dat de logeerweek gaat beginnen. Heerlijke tv van boeren die ineens in hun privé omgeving 3 ‘vreemden’ over de vloer krijgen. Heerlijke van te voren bedachte leuke dingen, die soms super vallen maar soms ook leiden tot heerlijke verplichte stilte nummers. Plus een eerste kennismaking met het boerenbedrijf, hoe doen de dames en heren het, zijn het super hulpjes of is er op voorhand al geen klik met ’t werk.

Er was in elk geval bij 1 dame geen klik in relatie tot een klusjes. Dat was Yvon Jaspers die bij Marnix nog even aan het dweilen was, werd er vandaag op gewezen door een collega (nogmaals dank) maar zie de aflevering maar even terug. Yvon dweilt niet thuis, of ze heeft er andere methoden voor. Maar een ‘luxe’ stok die je kan uitknijpen, nee daar heeft ze weinig kaas van gegeten. Marnix deed het overigens wel fantastisch, begon zelf en daarna nam Yvon het over, hij hing heerlijk met z’n lijf tegen de deurpost.

Maar Marnix is toch wel de verrassing van de aflevering, werd die in de vorige afleveringen nog wat belicht als een botterik, hij kwam toch in de aflevering wel volledig terug als een romanticus. Hij had eerst voor de dames een aparte stacaravan geregeld waar ze konden overnachten, ja wel met maar 2 bedden erin maar goed. Dat zag er keurig uit en het verdubbelde de waarde van z’n woning bijna, want ja dames daar mag nog wel wat gebeuren.

De dames kwamen aan en waren echt onder de indruk van Marnix, hij had het keurig voorbereid, alleen de keuken is wat klein. Het gereedschap was in opdracht van Yvon al even weggehaald maar damn wat is die klein. Er zijn wc’s die groter zijn dan zijn keuken. Maar hij drinkt Hertog Jan, had groente geregeld (wel 2 blikken boontjes) en verder mochten de dames meehelpen met het koken. Normaal schilde hij de aardappels niet maar als één van de dames dat wilde doen was het prima.

Dan mochten de dames aan het werk, Marnix had speciaal mooie roze overals geregeld met hun naam erop. Ja ’t jonkje heeft er over nagedacht en dat is al heel wat waard. Twee van de 3 dames zijn geschikt om mee te helpen en de andere, Bertine, doet het wat ongemakkelijk. Of het nou gaat om het uitmesten of verslepen van de paarden, Bertine is niet op haar gemak, ze heeft ook niet zoveel met paarden. Nee wordt nog lastig. Alle drie de dames zijn wel fan van Marnix en worden ook een beetje verliefd.

Van Marnix naar boer Jaap. Jaap is vlak voor de logeerweek 50 geworden, ja dus dan verwacht je een kadootje. De eerste dame komt aan en neemt een theepakket mee. Een theepakket, dus niets om lekker te eten, geen alcohol, nee gewoon fucking thee. Jaap weet er nog wel een ‘oh wat leuk’ uit te gooien, maar wel in d-mineur. Nee dat kadootje valt niet echt lekker, daarna komen de andere twee dames en die hebben goed uitgepakt. Eén die heeft een complete keukeninventaris meegenomen, plus een vegetarische wijn, ja want één van de dames drinkt geen alcohol (Marilyn).

Jaap laat de woning zien, heeft voor elke dame keurig een eigen kamer geregeld en op elk bed ligt een roos klaar. Ja echt helemaal keurig. Daarna laat die de kas zien en verteld die wat ze morgen gaan doen. Hij zal ze niet zo hard aanpakken als de Polen die die elk jaar aan het werk heeft. Na verloop van tijd worden die lui en dan stuurt die ze gewoon naar huis. Whoppa net als mevrouw Shag van vorige week.

Jaap is wel wat directiever geworden. Tijdens het eten gooit die ook gelijk maar een eis erin, hij verwacht toch wel dat de dames er na ongeveer een jaar gaan intrekken. Een tijdje rijden voor een wippie is prima, maar daarna is het wel de bedoeling dat de dames erbij komen. Niemand heeft daar een probleem mee. Whoppa, goud bezig Jaapie. Oh Petra heeft een muziekinstrument meegenomen, dus als de open haard nog aangestoken moet worden, dan is er alvast een stuk hout.

Van Jaap naar Wim, onze failliete boer (volgens de roddelbladen heeft z’n bedrijf een kleine schuld) laat z’n erf zien. Hij is z’n akker aan het bewateren en de dames knallen eruit ‘oh uitkijken anders worden we straks nat’ De dames vermaken zich op de boerderij, wel mogen ze met schoenen aan de trap op en dat verbaast natuurlijk. Normaal is het zo bij boeren of schippers dat je klompen/schoenen uitgaan als je de woning ingaat. Maar ach opvoeden doen we later wel.

De dames hebben het overigens heel gezellig met elkaar en de aandacht voor Wim schiet er soms wat bij in. Het is ook lastig voor wie die gaat kiezen. Paula is natuurlijk gedoodverfde favoriet omdat ze in het laboratorium werkt met de algjes. Marlies zou ook kunnen, is een boerendochter en haar vader doet precies hetzelfde als Wim. Marit is de arts die ergens haar praktijk wil openen. Dat kan natuurlijk prima ergens daaro, maar in die uitgestrekte polder… Nee ik hou het toch op Marlies.

Van de heren naar de dames. Onze Michelle is thuis toch iets minder spiritueel dan dat ze de vorige keer overkwam. Ze ontvangt de heren en laat de beestenboel even zien, je kan merken dat de heren nog steeds heel erg gezellig met elkaar zijn en dat dit Michelle wat irriteert. Ze is nu gewoon thuis en daar gelden haar regels. Ze krijgt wel een origineel kado, nieuwe kippen want de oude waren doorgebeten. Dat is wel schattig en ja ze had nog maar 15 beesten lopen dus het past prima naast het varken, de 3 honden etc. etc.

Bij Michelle is het moeilijk inschatten voor wie ze gaat, eigenlijk is de situatie sowieso vreemd, net als ook bij Steffi. Het is een boerin die een man zoekt, maar zeker bij Michelle wel een boerin die meer een ondernemer is dan een boer. Dat merk je als ze op het bedrijf aankomen, ze weet precies hoe ze het wil hebben, nee dat moet niet zo of dit moet je zo nog even herstellen. Echt keurig, de heren zijn onder de indruk en denken wel van who fuck.

Maarten is wat stil, is meer een werker dan een prater. Dus dat zou nog wel eens wat kunnen worden, de andere twee zouden kunnen gaan irriteren waarna Maarten overblijft. Aan de andere kant Zeno komt van een boerenbedrijf, heeft klompen aan, een hele gave auto en steekt ook graag de handen uit de mouwen. Een aanpakker en een zachte aardige vent, zou ook goed kunnen passen. Wat Zeno wel tegen hem kan hebben is dat die te graag wil, een relatie, plus z’n eierstokken staan te klapperen want hij wil graag kids.

Bij Steffi begint de week redelijk relaxt. Harrold, die een paar kilometer verder woont, komt gewoon op de trekker aanrijden. Harrold is in het normale leven vrachtwagenchauffeur en gaat dan ook langs bij de boeren. Dus dat zou prima kunnen passen bij Steffi. Hij is wel een feestbeest en dat heeft ze wellicht ook wel nodig. Harrold is in elk geval al verliefd op Steffi en daar zou het ook mis kunnen gaan want de lieve meid heeft nog steeds een minderwaardigheidscomplex van heb ik jou daar. Eigenlijk ook niet gezond en daar gaan hopelijk de mannen in de komende afleveringen nog wat tegen doen.

Maar op haar bedrijf komt Steffi wel iets meer in charge dan dat ze de vorige afleveringen was. Ze laat zien waar de paarden staan, verteld over een net pasgeboren veulen en doet de heren even voor hoe ze het sperma injecteert bij een paard. Ze verteld dat ze gewend is dat als ze de sperma besteld dat het dan ook vaak binnen 2 uur binnen is. Nou kerels dat wordt veel eieren eten in elk geval, hahahaha.

Het is Roel gelukt om z’n vakantie twee dagen later te beginnen, de beste jongen had al een wereldreis gepland staan met een maat van hem. Die begint nu 2 dagen later. Wat natuurlijk voor de logeerweek leuk is, MAAR daarna is de ‘date’ en daarna is het bezoek bij de ouders van de briefschrijver. Kortom het is lastig, denk ook dat die het niet volhoudt en als eerste naar huis gaat. Kan die lekker uitgebreid z’n koffer inpakken. Tsja en Kevin is heel erg jong, is tuinder dus dat zou wel een goeie combi zijn maar heel erg jong. Hij zegt wel dat die bewust op een oudere dame heeft geschreven, maar nee ik ga toch voor Harrold.

De eerste beelden waren leuk, in de volgende aflevering schijnt het zo te zijn dat de lingeriekonginging Janneke (Marnix) toch wat spijt begint te krijgen en zal Wim z’n eerste keus moeten maken. Kortom het worden nog leuke en spannende tijden.