BZV S10E04 het verplichte nummertje

Het leukste van Boer zoekt vrouw is toch eigenlijk wel dat we de wat stuntelige boeren zien in hun eigen omgeving, daar gaat het uiteindelijk om, daar moet de liefde ontstaan en zie je wat voor man/vrouw de boer onder die overall daadwerkelijk is. Niet dat sollicitatiegesprek van aflevering 3 of het bekende dagje uit wat dus vandaag werd voorgeschoteld. Ik vraag me ook sterk af of de boeren van te voren zijn gekend in de plannen of zijn gevraagd wat ze graag willen doen.

Voor het programma begint is er overigens veel reclame te zien voor gehoortoestellen en radio 5, maar goed het zal. De 5 boeren gaan vandaag op pad met hun 5 briefschrijvers met de bedoeling om er 2 te laten afvallen.

Jaap ging met z’n dames eerst druiven plukken, daarna limoncello maken en toen mochten de dames hun favoriet gerecht koken. Kortom een ideaal moment om eens wat van de dames te horen, wat voor types zijn het, wat voor hobbys hebben ze etc. Nou daar dacht 1 mevrouw dus mooi anders over, die wilde eerst even weten of Jaap rookte. Ja dat deed die af en toe, nou als die dat bleef doen dan ging ze naar huis want dat vond ze niets, (ze heet overigens mevrouw Tabac/k) en later op de dag wilde ze exact de punten horen die Jaap leuk aan haar en haar brief vond. Jaap stond met z’n mond vol tanden en ja heel kijkend Nederland ook, want damn meid ongesteld kan je niet meer zijn maar wat is er aan hand. Jaap deed ook het terechte en stuurde haar naar huis. Daarna was het keuzemoment daar en moest die helaas afscheid nemen van Jaws.,

Dan naar onze boer met de grote bek maar het kleine hartje Marnix, die altijd gelijk wil hebben. Hij en de dames gingen eerst gezellig roofvogels knuffelen, daarna bier proeven en toen bbq’en. Een ruige daginvulling en dan daarna Yvon op Marnix afsturen omdat zo weinig intieme vragen aan de dames heeft kunnen stellen, nee daar was het ook echt de setting voor #KRONCRV. Maar goed 2 dames vonden ook dat het wel redelijk oppervlakkig bleef bij Marnix, hijzelf heeft een ander beeld, vond het wel gezellig en er waren ook wel serieuze gesprekken. Ja die gingen dan over het bier en of er ketchup of mayo bij de worst moest maar oke prima. Hij is ook teruggegaan van 5 naar 3, Bettina, Willemijn en Janneke mogen komen logeren. De andere dames kregen geen uitleg, op de vraag van Yvon wil je nog uitleggen waarom ze niet meegaan zei die gewoon ‘nee’. En ja dat gedrag dat kan of stoerdoennerij zijn of gewoon echt een botte hork die straks eindigt zonder dame. Misschien kan die met die eikel in Canada van vorig jaar gezellig op pad.

Wim die mocht met z’n dames eerst zeeleeuwen knuffelen, zeeleeuwen hebben een groot geslachtsdeel (‘Ja die niet gaan aaien he’) en hij plaste recht voor de dames in het water. Daarna gingen ze op de boot langs de deltawerken varen met drank en eten. Ach heel diepgaand hoeft het tenslotte ook niet te zijn. Wim is dat wel, de dames die hij weinig heeft gesproken op die dag (nee er volgt nu geen flauwe grap omdat die stottert, die viel verkeerd op Twitter :)) neemt hij nog even apart. Ja keurig zo hoort dat, Wim zoekt ook geen dame die hem komt helpen op de boerderij. Nee heb gewoon lekker zelf je eigen werk/passie, dan hebben we iets waar we het over kunnen hebben ’s avonds. Wim kiest voor Marit, Paula en de dame die links zat. Ja er wordt geen naam geroepen en ik weet hem ook zo even niet, dus zo eerst maar even :). Paula is overigens groot kanshebber omdat zij en Wim wel een klik hebben qua hun werk.

Dan naar de dames, Michelle begint elke aflevering wat ‘minder’ te worden. De dag was wat spiritueel ingestoken, eerst gaan ze picknicken en geeft Michelle elk van de heren een steen/kristal. Ze legt wat uit over de spirituele mogelijkheden en je ziet dat sommige heren de neiging hebben om zichzelf knock-out te slaan. Daarna gaan ze paardefluisteren en als laatste gaan ze gezellig quad rijden. Echte gesprekken worden niet gevoerd en Michelle kiest op haar gevoel voor Zeno, Ruud en Maarten. Ze geeft ook nog even mee dat ze niet van koken houdt, dus dat mag één van de heren gaan oplossen.

Dan gaan we naar Steffi, nog steeds een behoorlijk minderwaardigheidscomplex en helaas was er geen van de mannen die daar (in elk geval wat we op beeld hebben gezien) eens even doorheen ging prikken. Maar Steffi mocht met haar heren het bos in, survivallen, dus pissebedden eten, brandnetels plukken etc. Ja heren je moet er wat voor over hebben. Het zijn redelijk veel Brabo’s bij elkaar en ja dan gaat de KRONCRV de ondertiteling aanzetten want anders dan verstoat de rest van Nederland het nie. Daarna gaat Steffi kiezen voor Harrold, Kevin en Roel. Roel die is er overigens maar voor de helft bij, want hij had al met een buddy van ‘m een reis geboekt. Dat is al een voorteken Steffi dat dit hem niet gaat worden. Ze zal wel voor Harrold gaan vermoed ik.

Op naar de logeerweek, de pouletjes kunnen weer gesloten worden, welke dames gaan er weg en houden de relaties stand tot de laatste aflevering. We zagen ook nog dat Wilfred (één van de afvallers van de vorige keer) toch weer aan het daten is. Kortom mogelijk toch nog 9 boeren die op het eind de liefde hebben gevonden. Ja de 10e boer is gediskwalificeerd de vorige keer dus helaas pindakaas.