BZV S10E03, De locomotiefdates

Dan is het tijd voor de speeddate, vroeger kwamen de boeren dan eerst bijeen in een mooi supermooie kasteel. Dan had je de bordesscene, waarbij de boeren als een stel pronkpaarden werden voorgesteld aan de dames/heren briefschrijfsters en daarna begon het ongemakkelijke 10-minuten gesprek.
Nou nu hebben ze het anders gedaan, het kasteel is een trein geworden, geen moderne nee een ollerwetse stoomlocomotief. Marnix, Michelle, Jaap, Steffi und die Wim gaan op liefdesjacht.

Op het station van Beekbergen gaan de boeren eerst met elkaar even voorbespreken. De boeren zien de dames en heren al langslopen. Bij de briefschrijfsters zitten echt mooie types. Van echte kakmadammetjes die de trein zien en denken van gadver m’n jurkje wordt vies. De man van 2 meter lang heeft een rugzak meegenomen, hij is voor Steffi gekomen, die zocht een lange jongen. Nou dat gaat lukken. Het mooie van dit moment is altijd het verschil hoe de jongens en de meiden elkaar aan zichzelf voorstellen. De jongens zien elkaar als makkers en de dames zien elkaar als grootste wereldconcurrenten. Heerlijk.

De bordesscene is dus verplaatst van het bordes naar het trein rangeerterrein van Beekbergen, ja de meest romantische plek dichtbij Apeldoorn. De boeren lopen achter een trein weg en worden toegejuicht. De eerste briefschrijvers hebben zichtbaar al spijt en denken van verdomme hoe kom ik hier weg. De andere zwijmelen langzaam weg. 1 van de dames van Jaap die is familie van Jaws uit de James Bond film. Godsamme wat die eruit. Het zal voor een goed doel zijn, maar laiverd had dit eerder laten doen.

De boeren gaan elk in hun eigen coupe en mogen daar 5 minuten per schrijver/schrijfster spreken. De boeren zijn zenuwachtig, kortom dat worden ongemakkelijke gesprekken, lange stiltes, rooie koppen, kortom heerlijke tv! Vanwege budgetredenen zijn er maar 4 coupe’s gereserveerd dus is Steffi gedumpt in het gras naast de wagon. Goedzo redactie van BZV, wie gaan we pakken, ach er is 1 meid met een minderwaardigheidscomplex, die vind da vast niet erg. Alle schrijvers die zoenen met de boerinnen behalve de eerste kerel bij Steffi, die vind het ook wat eng.
De trein gaat ook echt rijden.

Jaap heeft een stukje Engels voorbereid maar niet echt geoefend. Dus de tekst ‘ you never get a second sjans for a first impression’ . De kakdame heeft worst meegenomen voor Marnix, kijk heerlijk. De boeren maken de standaard foutjes, ‘ leuk dat je uit Friesland hierheen bent gekomen ‘ , ‘ ik kom uit Gelderland’. ‘ zonder vet geen pret’ , goddorie waar komen die dames weg. 1 van de dames van boer Wim die noemt zichzelf boer, ja want ze heeft een moestuin. Alleen het lukt nog niet echt, want ze houdt niet zo van het wroeten in de grond. Zeg dan niets meid. Marnix geeft z’n dames 1 bos bloemen, hij zegt er ook bij de eerste en de laatste bos die je van me krijgt. Kijk heerlijk, daar hou ik van.

Steffi heeft wat lange stiltes in de gesprekken. De mannen zijn wat afwachtig, wellicht kan ze het frikandellespelletje van Agnes lenen. Bij de gesprekken met boerin Michelle dan vliegt de 5 minuten om en bij Steffi duurt t ff. Jaap heeft overigens wel de meeste dames met de mooiste creaties uitgenodigd. Dus naast de zus van Jaws heeft die er 1 met een jurk die alle kleuren van de regenboog in zich heeft. Jaap heeft wel een goeie starttekst naast de Engelse openingszin, ‘ ben je zenuwachtig’ ‘ nou dat is nergens voor nodig want ik ben zenuwachtiger’.

Steffi heeft toch redelijk veel lange verlegen jongens uut Brabant gevraagd. 2 maal verlegen, dat levert vast leuke tv op dachten ze… Jaap blijft z’n One-liners er in gooien, en het gaat er bij de vrouwen in als koek. Wacht maar tot ze deze aflevering zien en dan denken van verdomme, hij is minder speciaal. Joost, een man voor Steffi, die zegt even heel eerlijk dat ze zich nergens zorgen over hoeft te maken. Steffi valt op langere kerels, met een beetje vet op ‘t lijf… Steffi heeft na 5 gesprekken al 4 mannen die ze echt leuk vind. Kortom dat wordt nog even goed schiften.

1 van de kerels van Michelle die heeft een leuk cadeautje meegenomen. Een spiritueel doosje, maar heel erg blij is ze er niet mee. Tenminste ze zegt van wel, maar ‘t lichaam zegt van Jezus kerel wat origineel. Maar na de 4 kanshebbers komen er nog 2 boeren langs bij Steffi die ze echt leuk vind. Dus denk dat Steffi er gewoon 2 seizoenen van gaat maken. Kan ze eerst deze 5 even doen. Marnix die ‘ test’ de dames alvast even op hun standvastigheid, sommige die sneuvelen maar er zijn er een paar bij die heel super boven komen drijven. Maar Marnix die is ook wel een beetje irritant, zou wel eens de nieuwe sjaggie boer kunnen worden. Net als die chagarijn die een paar jaar geleden gewoon boos wegliep, maar denk dat het een act is. Het leuke is dat alle schrijvers er met een goed gevoel uitgaan, dus of de KRO zend maar 25 gesprekken uit of er zijn straks een hoop heren/dames teleurgesteld. Steffi die zegt nu al tegen 2 jongens dat ze bij de bordesscene continu naar hem keek, dus of ze is scheel (is nog niet opgevallen) of ze playt de boys.

Na alle gesprekken moeten de boeren een keus maken. Van 10 terug naar 5. Jaap begint met 2 duidelijke nee’s. Steffi zit nog op 6 ja’s en moet nog even door twijfelen. Michelle die gooit alle Brabanders eruit. Wim is de eerste die z’n keuze bekend gaat maken. Wim kiest voor Paula, de dame die in een laboratorium werkt met wormpjes die weer bij Wim in de grond zitten. Ja hiervoor heb je het moeten zien want anders snap je het niet. Irena is de tweede vrouw die mee mag op de speeddate, Dan mag de dame die graag een half jaar met een boer op pad wil (kansloos dus), Marlies mag ook mee en als laatste mag een dame mee met een niet uit te spreken naam. Ja wel voor Wim trouwens en dat is best knap.

Michelle mag daarna haar keus bekend maken, ze kiest als eerste voor de iets te grote en te brede vent, dan voor Maarten (wat hem ook wel gaat worden), dan kiest ze voor Geurt (of Ruud maar dan verkeerd uitgesproken), Stefan (met het stomme cadeau en de 2 oorbellen mag ook mee) en als laatste mag Sietse mee op speeddate.
Marnix mag kiezen, Sylvia is de eerste die glimlachend naar voren mag komen, Jony (kakdame die is losgekomen) mag ook mee, Janneke (met de koude voeten) mag ook mee, Bettine is nummer 4 en als laatste is Willemijn. De vrouw met de stevige mening mag niet mee.

Jaap mag daarna z’n keus maken, als die Jaws kiest word ik gek. Jaap kiest voor, Gaby (JAWS) WTF man. Nou Jaap heel goed, want je moet kiezen met je hart en niet met je ogen, maar oké. Dan kiest Jaap nog een paar dames met de voornaam met een m, ook die met de jurk met zoveel kleuren. Als laatste is Petra uitgekozen. De rest van de dames mogen weer naar huus. Steffi heeft de namen van de heren op haar hand gezet, Paul (de man van 3 meter uut Drenthe) mag als eerste mee, dan Kevin (als die tenminste vrij kan krijgen van de basisschool), Roel mag ook mee, Denny is de 4e die mee mag en als laatste mag Harold mee. De rest mag naar huus. ‘ het was echt fucking moeilijk’.

Volgende week gaan de boeren scheuren, met dolfijnen zwemmen, met uilen vliegen, vuur maken en bekennen dat een boer rookt.

BAMBAM!