BZV S10E02

Het lange wachten wordt dan eindelijk beloond. Yvon Jaspers is weer op tv en heeft lekker wat extra publiciteit rondom het programma geregeld. Was het bij aflevering 1 nog het verhaal dat ze na de opnames altijd even lekker goed haar man moest verwennen, anders voelde die zich achter gesteld en voldeed Yvon niet aan haar huwelijkse plichten.

Nee dit keer staat Yvon negatief in het nieuws, ja eigenlijk vrij dom van haar. Je zou verwachten dat ze na het vorige akkefietje (iets met lelijk servies) wel iets geleerd had. Ze zal op d’r vingers worden getikt omdat ze bijklust als frontvrouw van wat boerenverenigingen. Tsja Yvon je gaat nu al 10 jaar met boeren om maar je hebt de slimheid nog niet overgenomen. Als je dit wat slimmer had aangepakt was je gewoon legaal aan het binnenlopen. Nu krijg je op je donder en kost het je waarschijnlijk geld. Doe gewoon net als de andere NPO geldplukkers en richt meerdere b.v.’s op, doe wat met adviezen, productie enz. enz. Dan stroom je legaal binnen.

Goed nu na de aflevering rondom de 10 boeren, of 10 eigenlijk worden het er 9 maar dat komt zo wel.
De voorspelling van eerder dit jaar:
5 boeren met minste brieven:
Wilfred
Jaap
Rudie
Remco
Saskia
5 boeren met meeste brieven:
Steffi
Marnix
Jan
Michelle
Wim

Yvon is weer met de meest milieuvriendelijke auto op pad. We beginnen bij Saskia, 9 mannen willen met haar op pad. Saskia is na het verliezen van haar man weer op zoek naar een nieuwe vent, nu de kids wat ouder zijn mag het weer. 1 man die heeft kaas meegestuurd, heel erg slim, zelfs een geschreven brief. Geschreven dat is met een pen, de boer heeft ook een snor. Maar daar houdt Saskia wel van. Er komen meerdere leuke mannen langs, maar Saskia belt de man die dagelijks in de sportschool hangt. Nee dat gaat een succes worden #NOT.

Dan naar Wim, 28 jaar uit Flevoland. De hond is mee, yeeha. Wim heeft redelijk wat brieven gehad, kiek supergoed. Hoop niet dat die ze alle 333 moet terugbellen, want dan gaat het even duren. Maar Wim is goed bezig, moet keuzes maken. Maar dat is wel lastig, want te jong kan best nog wel leuk zijn. Alle 333 brieven en dames zijn leuk. Na een tijdje is het Wim gelukt om 10 dames te selecteren, wel netjes want ze zien er allemaal anders uit. Blond, brunette en af en toe een rooie.

Dan naar Marnix, 39 jaar. Hij heeft een leuk t-shirt aan, ‘ ik vind het mar-nix’ , en daar vinden we de reden dat die nog vrijgezel is. Als dames een brief zouden mogen terugtrekken dan zouden ze het doen. Ach ja. Marnix heeft niet heel veel brieven, maar wellicht zit de ware dame er tussen. Marnix had er ook al niet op gerekend, heeft geen hulp geregeld. Yvon begint met 12 maar komt daarna met extra. Marnix heeft als voordeel dat je met weinig brieven niet echt met stapels hoeft te werken. Marnix krijgt giga veel paardemeisjes die hebben geschreven. Maar daar valt die niet echt op. Marnix heeft toch een paar paardemeisjes erbij uitgenodigd, ach ja het het ook voordelen,

Dan krijgt Wilfred z’n uitslag te horen. Hij heeft een 6-tal brieven gekregen, zegt dat die 6 wel leuk vind maar hij had wel iets meer verwacht. Nu maar hopen dat er iets bij zit. Wilfred heeft een verrassing, want Yvon heeft alvast 1 vrouw geregeld. Wilfred rent gelijk naar de bedstee maar wordt door de regie gestuurd naar de stal. Daar zit ze klaar. Op naar de date. Sabine begint gelijk met de ‘ onderhandeling ‘, ze is bereid om te helpen en wil de kalfjes aaien. Aagghh wat lief #yak. Wilfred heeft het gevoel dat Sabine het niet helemaal is. Kortom tijd voor de volgende, op naar Laurette. Zij zit klaar op de houtsnippers. Wilfred denkt nu alweer van goddorie Yvon wat doe je. Maar Laurette heeft wel een cadeau meegenomen, een lekkere fles drank. Wilfred is heel dankbaar voor het cadeau ‘ ja hier ben ik ooit ziek van geweest’… Nee deze kan ook weer naar huis. De andere 4 dames mag Wilfred zelf gaan bellen.

Dan naar de oudste boer van het spel, Jan, die z’n stem kwijt is. Iets met kermis. Jan heeft 33 brieven gekregen. Helaas mag Jan niet door naar de volgende ronde. Z’n kids helpen mee en Yvon leest nog even de voorbereide brieven voor. Jan gaat daarna rustig in de kamer zitten om de brieven door te nemen.

Michelle is de tweede boerin die langskomt, de meid met het miljoenenbedrijf waar ze samen met d’r familie in werkt. Michelle heeft zich aangekleed met d’r mooiste jurk, of nou ik hoop het niet want ‘t ding zag er niet uit. Michelle kreeg een eerste zak met post en daarna komen er nog een paar kratjes langs met brieven. Kortom, Michelle is door. 326 brieven heeft ze gekregen. Keihard door. De BBQ wordt aangestoken met de brieven die sowieso niet door gingen en ze maken er nog een gezellige avond van. De volgende ochtend is ze er bijna uit, maar wel wat een moeite. Met brieven vol met veel humor, ‘ we are the champignons’. Na een lange dag heeft ze de 10 mannen uitgekozen, soms was het gewoon uiterlijk en soms gewoon de brief. De jurk hangt al klaar.

Rudie is de boer uur ‘t Noorden, kwam er na aflevering 1 achter dat het een broertje is van een oud klasgenoot, was blij dat ik hem niet teveel heb behandeld in de vorige blog. Maar helaas had Rudie te weinig brieven om door te gaan naar de 2e ronde. Het waren er in totaal 9 brieven, ondanks dat Rudie zegt dat het gaat om de kwaliteit is Rudie toch wat ontdaan door het lage aantal. Rudie mag gelijk aan de bak en nodigt 1 van de dames uit. In plaats van afspreken ergens op een neutrale plek knalt die er gelijk in ‘ je hebt wel vervoer neem ik aan ‘ … Heerlijk die boerenbeleefheid.

Jaap is de boer die is opgesloten in z’n kwekerij. Jaap heeft z’n zus meegenomen voor de assistentie bij de taart en bij de brieven. Yvon bouwt het aantal leuk op, ze begint met stapels van 10 en het eindigt bij 48 brieven. En dat is genoeg om door te zijn, hij zit bij de laatste 5. Onverwacht, maar wel mooi. De ouders van Jaap komen de 10 keuzes even keuren.

Dan naar Steffi, de boerin die gewoon een bar in huis heeft. Maar ook die meid met het lage zelfvertrouwen. Yvon bouwt de spanning weer even leuk op, eerst weer even wat vragen stellen en dan pas met de brieven komen. Steffi krijgt een paar brieven die ze alvast mag lezen. En dan komt de volgende stapel. In totaal zijn er 49 brieven binnengekomen, kortom Steffi is door. D’r zelfvertrouwen wordt nu gereset is te zien op tv. Dus ze houdt er in elk geval 1 ding aan over. Stap even uit die negatieve bubbel meid en mok d’r wat van.

Als laatste mag broer Remco. Remco wordt ontvoerd door Yvon, tijdens de rit mag die een brief lezen. Maar het was 1 brief te weinig, hij mag helaas niet door naar de volgende ronde. Yvon heeft alle dames gewoon uitgenodigd voor een feestje. Remco heeft vals gespeeld en is verbannen, hij had al met wat dames afgesproken.

4 van de 5 goed voorspeld, dat is al heel netjes.

DOOR:
Steffi
Marnix
Wim
Michelle
Jaap

Op naar de speeddates.