Oei ik groei is onze ‘nieuwe’ bijbel

Je wilt niet teveel googlen want dan gaat het alle kanten maar op. Zoek maar eens een medische kwaal en je kan beide kanten op. Als nieuwe ouders zijn we daar dan ook vrij snel mee gestopt. In de eerste paar daag even google loslaten op waarom drinkt die zo weinig en whoppa laat maar zitten. Nu doet Ewoud het fantastisch, groeit goed, beweegt goed, kan heel goed drinken (als die zin heeft) en krijgt dus al een klein beetje een eigen willetje (we zijn er nog niet uit van wie hij dat heeft).

Oei ik Groei is een aanrader voor aanstaande/nieuwe ouders, je hebt het grote boek en een managementsamenvatting voor de man. Plus een app, waarbij als ik heel erg eerlijk ben ik nog niet heel veel verder ben gekomen dan de app maar laten we dat even onder ons houden. Oei ik Groei verteld erover wat er allemaal komt kijken, wat je kan verwachten in de maanden die komen gaan plus het verhaal over een sprongetje.

Voor de mensen die geen flauw idee hebben wat Oei ik Groei is, even een uitleg van een sprongetje. Het is een beetje hetzelfde als een nieuwe update voor je telefoon. Je telefoon kan ineens een heel stuk meer, sommige dingen herken je gelijk omdat ze vloeiender gaan of ineens meer lawaai maken en andere duren wat langer. Nou dat is een sprongetje ook, Ewoud maakt een mentale sprong en wil of kan ineens nieuwe dingen.

Waar je kleine telefoon updates hebt van IOS 11.0 naar IOS 11.1 bijvoorbeeld heb je dus ook kleine sprongetjes. De beste jongen is dan even een paar dagen van slag, want hij kan ineens wat nieuws, daarna is die weer de vrolijkheid zelf. Maar de huidige sprong is een mega update, dus IOS 10 naar 11, het zal voor hem intern allemaal even wat anders werken.

Hij heeft ineens door dat die kan draaien, althans hij komt halverwege. Maar heeft door dat die het kan, dus we schrikken regelmatig ’s nachts wakker dat meneer bezig is met oefeningen. Prima natuurlijk. Z’n oog/hand coördinatie is stukken beter geworden, hij stopt iedereen z’n hand in z’n mond. Hij is wat ruiger richting z’n speelgoed, wil wat meer knuffelen of bij je zijn en soms kan die volledig in gedachten kijken naar ’t plafond.

Hij zit dus nu in z’n 4e sprongetje en het leuke is, dit is geen sprongetje maar een mega f***ing sprong. De sprong begon begin juli en loopt door tot begin augustus en we zitten nu halverwege. En halverwege staat het wolkje, waarbij er ook in de legenda staat ‘Je baby kan nu hangerig zijn dan normaal’. Ewoud heeft het boekje goed gelezen, want potjandorie. Het is dat het behang er net op zit, maar anders …

Gwendy is vanaf vorige week maandag weer begonnen met werken, dus ik stond er lekker alleen voor. Nu hebben we wel redelijk continu een flesje aangeboden de laatste paar weken. Dat was in het begin even een zoektocht naar de juiste fles, juiste speen, juiste temperatuur etc. Maar warempel het ging zo maar naar binnen. Hartstikke mooi dachten wij, dus toen ik vorige week maandag aan kwam met een flesje keek die me aan en dacht die van leuk daar kan ik mee spelen. Aangezien we beide niet snel opgeven ging de inhoud van het flesje uiteindelijk wel naar binnen maar het kan sneller.

Dat bewees Ewoud gelukkig de volgende dag, want toen ging het flesje zo in één keer er volledig in. Nou deze week kwam dus dat donderwolkje en het is echt apart. Volgens de app kan het zo zijn dat die minder eetlust heeft en aan korte teugen genoeg heeft. Nou dat merken we, zowel borst als fles is die snel klaar mee. Dan draait meneer z’n hoofd, af en toe komt er wat gehuil of gejengel en als dan de borst of het flesje verdwijnt dan is het goed. Kortom hij krijgt een willetje (nogmaals ben er nog niet uit of dat het willetje van papa of mama is)

Anyway hij groeit nog steeds, hij is nog steeds lekker energiek en vrolijk dus we moeten nog 16 dagen doorkomen dan zit deze sprong erop.

(alle ouders tegen wie we dit zeggen die gniffelen, zeggen leuk he kids, ach wacht maar kleine kids kleine zorgen, … –> daar zouden ze eens een boek over moeten schrijven)