De #AsoOpa mist Lucille Werner & #Lingo

Serieus wat is er aan de hand met onze maatschappij? Ik bedoel het is een mooie zonnige zaterdag in november. Het is qua temperatuur nog vrij zacht en ach het is toch prima, de meeste bladeren zijn van de boom enzo. Dus kortom lekker weekend, geen gezeur enzo. Maar dacht een opa van 83 anders over. Die vond het nodig om op mij even helemaal los te gaan, ik als brutale jonge vlegel die geen respect heb voor ouderen.

En uiteraard, u kent mij, ik kan best wel eens bij-de-hand uit de hoek komen, maar een asociaal? Iemand die geen respect heeft voor onze oudere medemens? Kom op man dat heb ik dus wel, ik laat jullie voor op de weg, laat jullie oversteken en ja je mag voor in de winkel. Dus come on dude ik heb respect en ben netjes in m’n gedrag richting de oudere medebewoner van deze planeet. Ben verdorie zelfs lid van een vakbond!

Het gebeurde bij een winkel in de stad, ik had de auto netjes in een parkeervak geplaatst. Naast een groene scheef staande auto. Maar er was volop ruimte om uit- en in te stappen. Dus wij lopen de winkel in, doen onze boodschappen, betalen en gaan weer richting de auto. Op dat moment lopen 2 wat oudere mensen voor ons richting de auto.

Terwijl wij de boodschappen achter in de auto zetten hoor ik de oude man zeggen ‘nou dat is weer knap geparkeerd’, ‘sommige mensen denken ook niet aan anderen’. Zijn zoon loopt op dat moment terug richting de winkel om het karretje terug te brengen. De oude man loopt richting de bestuurdersingang, waarna hij mij aankijkt en vraagt of ik dit nou normaal vindt.

Nu was het geen typische bejaardenauto trouwens, dus één met extra hoge instap. Wat best makkelijk is als je wat ouder bent en de gewrichten niet meer zo soepel zijn als 60 jaar geleden. Nee het was een lage bak, waarbij de beste man de deur volledig moest opengooien om in te kunnen stappen. Dat was dus nu niet mogelijk want mijn auto stond naast die van hem. Hij gebaard dat ik eerst moet wegrijden, maar ja we waren nog druk bezig met uitpakken en het karretje terugbrengen dus ff geduld.

De beste man wordt daarna boos, stapt in maar krijgt z’n benen niet in de auto. Zijn zoon zit op dat moment ook weer in de auto en roept nog dat we lekker bezig zijn. Zijn vader is al 83 en daar moesten we maar respect voor hebben. De oude man zelf bevestigd dit en vindt ons maar brutale jonge vlegels van 25. ‘Je hebt zeker nog maar net je rijbewijs’ Daarna schreeuwt die dat wij eerst weg moeten, want anders kan hij er niet inkomen.

De oudere man zat dus in de auto maar z’n benen staken nog uit de auto. De deur stond nog half open, met als gevolg dat ik dus niet kon instappen want onze portieren stonden tegen over elkaar :). Dat legde ik de man uit waarop die zuchtend en kreunend uitstapte en mij gebaarde dat ik voorzichtig moest instappen omdat ik anders z’n auto nog kon beschadigen.

Ik ben ingestapt, heb de man en zijn zoon nog een prettige dag gewenst en we zijn weggereden. Maar zit al een uur met een paar dingen in m’n hoofd die ik toch de beste man nog even wil meegeven.

Haal een fatsoenlijke auto, één die past bij de leeftijd waarop je makkelijk kan in- en uitstappen.

Als je moeite hebt met inparkeren zorg dan dat je op een plek staat waarbij je altijd ruimte hebt. Dus niet midden in een vak, maar aan de zijkanten.

Laat je zoon rijden, alhoewel ik me afvraag of de beste man daar toe in staat was.

Lever je rijbewijs in en laat het lekker bezorgen, of ga lopen ofzo.

Tel eens tot 10, als dat niet meer lukt dan gewoon een paar keer tot 3. Maar relaxx eens wat.

Tsja je haalt Lingo van tv en de oudjes worden gefrustreerd! Laat svp dit soort programma’s op de publieke tv houden! Het heeft nut. Het had ervoor gezorgd dat deze man gewoon relaxxt was en niet zo’n opgefokte asoopa!