Volvo auto’s hebben goeie accu’s!

Het is zondagochtend rond 06:45 uur. We liggen net 4 uur in bed, eerst een gezellig verjaardagsfeestje in Zuidhorn. Thuis nog even één La Chouffe naar binnen gewerkt en richting bed. Ik ben wakker en nu is dat op dat tijdstip niet heel vreemd hoor. Elke ochtend tussen 06.30 en 06.45 uur ben ik wel wakker, door de weeks een mooi moment om eruit te gaan. ’s Weekends een mooi moment om na een korte sanitaire stop er nog een paar slaapuurtjes aan vast te knopen.

Maar dat lukt nu niet, er is een irritant geluid. Een alarm gaat af. Ergens buiten, waarschijnlijk een auto. Valt niets te zien, maar wel te horen. Het gaat 30 seconden af, daarna is het stil en daarna gaat het weer door. Niemand die naar buiten gaat, het ding blijft loeien.

M’n vriendin heeft uit voorzorg standaard al oordoppen in, iets met dat ik extra snurk als ik een drankje op heb. Dus die slaapt nog lekker, maar met die herrie kom ik dus niet meer in slaap. In de logeerkamer is het geluid ook te horen, dus dat is geen optie. Op naar de woonkamer, het is daar nog redelijk rustig dus hallo bank, tot over een paar uurtjes wereld.

Het is ongeveer 09.30 uur als m’n vriendin gedoucht en wel voor me staat. Wat een pokkeherrie, zegt ze. Op dat moment loopt de buurman, niet al te vrolijk kijkend, richting de geparkeerde auto’s achter onze flat. Hij blijft er voor één staan, dat was de boosdoener. Een rode Volvo, groot type, maakt nog steeds veel herrie. De auto is niet bekend bij ons, staat er voor het eerst.

Tijdens het ontbijten zien we ineens een politieauto langs rijden. Twee politieagentes stappen uit en ontfermen zich over de rode Volvo. Het ding maakt nog steeds herrie, goeie accu’s dat wel. Mijn hoop was een beetje dat dat kreng na een uur stil zou zijn. Maar goed, de dienders bellen wat en gaan daarna op de hoek van de straat wachten. De buurman loopt naar buiten en raakt in gesprek met de dames. Vanaf 04.00 uur maakt dat ding al herrie, we hebben niet kunnen slapen. Kunnen jullie er wat aan doen, is de vraag. Er wordt aan gewerkt…

En inderdaad, een half uur daarna verschijnt de redding. Een grote gele vrachtwagen uut Hoogkerk rijdt de straat in. De wagen wordt langzaam erop getrokken en onder een waarschijnlijk groot applaus, van alle mensen in de 4 omliggende flats, wordt de auto piepend en al afgevoerd. De dienders rijden weg en rond 11.30 uur is het weer rustig in de straat.

Rond 15:00 uur valt het me ineens op dat dezelfde man weer door de staat loopt, ergens tussen de 40 en 50 schat ik. Hij heeft een korte broek, rode polo. Hij zou prima bij de Volvo kunnen passen. Ken de beste man overigens niet. Maar nadat die voor de 4e keer goed turend door de straat loopt, weet ik het zeker. Deze man is driftig op zoek naar zijn auto. Maar ja die is weg.

Dan stopt er aan de overkant van de straat een politiebusje. Waarschijnlijk gebeld door de eigenaar in z’n korte broek. Na wat praten mag de man mee in het busje, waarschijnlijk richting z’n auto. Die naar alle waarschijnlijkheid nog steeds piepend ergens in een garage of in een verlaten hoekje van een groot parkeerterrein staat.

De man had z’n zondagmiddag vast ook anders voorgesteld, wilde op tijd naar huis rijden om lekker te genieten van de wedstrijd Cambuur – Groningen. Maar ja helaas kon die op jacht naar z’n auto. Zal van de politie wel een kleine preek krijgen dat die voortaan wat beter op z’n auto let, dat als het alarm gaat dat die hem dan uitzet. Waarna die na betaling van de wegsleep kosten weer weg mag. Ach denk dat de man achteraf blij is dat hem dit gebeurd is, hij heeft de wedstrijd niet hoeven zien!