#bzv S08E01 Yvon & Tommie gaan op pad bie de boeren

De nachten duren langer, dagen worden korter, kortom tijd voor wat gezelligheid in huis. Om 20 over 8 rijdt Yvon met haar rode 4×4 ons beeld binnen. 3,2 miljoen landgenoten zien Yvon met naast haar, haar hond Tommie zitten, plus aan de voorruit een TomTom geplakt. We moeten natuurlijk geloven dat ons Yvonnetje inderdaad vanuit haar eigen woonplaats naar alle boeren rijd in deze bak.

Dat er overal waar ze langsrijdt al cameramensen langs de weg of in de wei staan maakt even niet uit. Yvon rijdt op de TomTom langs alle boeren, samen met Tommie. Waar het blauwe busje is gebleven wordt niet echt duidelijk in het hele verhaal, maar het is mooi dat ze de oude auto van Bassie en Adriaan mogen gebruiken.

Yvon scheurt naar de eerste boer, Theo. Hij woont in Noord Holland en runt samen met de familie het bedrijf. Daar maken ze onder andere kaas, Theo is de assistent, zijn broer is de daadwerkelijke kaasboer. Theo heeft hele zachte handen, dat komt onder andere doordat die de afgelopen 9 jaar niets aan z’n huis heeft gedaan. Dus dames succes daar straks! Maar verder oogt Theo wel sympathiek.

Dan rijdt Yvon, overigens zonder gordel maar goed bij de KRO heb je extra bescherming waarschijnlijk, verder naar Willem. Nee niet de Willem van 2 series terug, dit is een nieuwe. Willem is 47 en heeft een geavanceerde melkrobot. Dan heeft Willem meer tijd voor de 15.000 slachtkippen, want ja die zijn er ook. Yvon kijkt wel heel erg aandachtig naar de melkrobot, maar kan zich gelukkig inhouden. De vrouwen van Willem moeten straks netjes en geschoren zijn, want zo heeft die z’n koeien ook het liefst. En vrouwen zijn net vissen.

Dan naar Geert uut Grunn, nou ja nog net. Geert moet ondertiteld worden omdat die een heel klein beetje knaut en iets sneller praat dan normaal. Maar Geert is een aardige man van 65 jaar, hij is een aantal jaren geleden z’n vrouw verloren. Samen met z’n vrouw had die het bedrijf opgebouwd en het is nu tijd voor een nieuwe vrouw. Geert is een man van aanpakken, deurpakken en nait soez’n. Overigens regent het en Yvon heeft iets wits aan, ze gaat niet naar binnen want dit is haar kans om miss wet T-shirt te worden. Maar helaas.

Dan naar de andere Groningse boer, aangezien Groningen zo ver weg ligt hebben ze de boeren maar achter elkaar geplakt. Ook wel zo economisch verantwoord, zeker als je met een rode 4×4 uit 1970 alle boeren bij langs rijd. Er boert niets boven Groningen! We komen aan bij Janko, die z’n aardappels behandelt als eieren. Nee Yvon niet op de aardappels gaan zitten, het was beeldspraak. Als je je dan toch verveelt ga het overhemd van Janko maar even strijken, want dat ging nog niet helemaal goed. Terwijl het verder een hele aardige rustige jongen is, hij twijfelt ook wel eens wat maar dat is nergens voor nodig. Hij heeft z’n bedrijf goed voor elkaar, het huis is netjes en in de tuin kan je heerlijk nagenieten van een lekkere werkdag. Nee dikke prima.

Dan naar de Betuwe, op naar Leo. Leo rookt en drinkt en z’n zus is ook kop de boerderij. Leo was 8 maanden getrouwd toen zijn vrouw overleed, Leo en het ambulancepersoneel waren erbij maar het mocht niet baten. Leo is nu weer op zoek naar de liefde en het moet een beetje snel want Leo wil ook nog kinderen. Dus dames met tikkende eierstokken, schrijf even een briefje.

Van Leo gaat Yvon naar Tom, één van de jonkies uit het programma. Tom is 32 en woont boven z’n eigen bollenbedrijf. Maar heeft daar wel een hele nette woning neergezet. Tom wil graag verliefd worden, trouwen en ook bij die vrouw blijven. Maar voordat die dat doet wil die het wel 100% zeker weten. Z’n ouders zijn net gescheiden, maar helpen hem nog wel mee met het bedrijf. Dus dat is wel mooi. Hij heeft ook een motor en daar rijd die graag op rond, uiteraard mag Yvon mee. Ze rijden beide zonder beschermende kleding, maar ja als je in de 4×4 zonder gordels kan rijden dan hoeft het op de motor ook niet natuurlijk.

Van Leo gaan we naar Mario, hij is 53 en doet iets met varkens maar is ook heel handig. Hij klust graag en woont in het gezellige Brabant jonge! Dat klussen vindt die overigens wel leuk maar in z’n eigen schuur even netjes een plafond erin hangen is nog niet helemaal gelukt, de latjes en het isolatiemateriaal zien we zitten. In de keuken is onze Mario ook niet echt een held. Hij krijgt z’n eten van de mensen van ‘tafeltje dekje’, hij kruist van te voren aan wat die wil hebben en gooit het in de ping. Mario is niet echt een prater, Yvon heeft haar bord nog halfvol als Mario subtiel zegt: ‘zullen we het toetje maar pakken’. Kortom door eten en dan pas weer kletsen.

Dan gaan we naar de boerin van dit jaar, ze staat op het land en heeft haar mooiste T-shirt aangetrokken. Ze houd niet zo van spuiten, ze doet veel biologisch. Ze heet Bertie en ze knapt zelf oude buggy’s op. Haar huis ziet er netjes uit, ze heeft zelfs een kraan waar al 100 graden water uit komt. Vet handig! Ik zou zeggen gooi Janko en Bertie samen en we hebben een mannelijke en een vrouwelijke boer. Maar daar komt de aap uit de mouw, want Bertie zoekt een boerin! Ja heren, helaas we kunnen dit jaar niet meedoen. Ze zoeken allemaal een vrouw! Bertie is dus technisch, politiek actief geweest en kan ook nog dj’en. Overigens had Yvon bij dat dj’en nog een leuk grapje: ‘daar draait ze haar hand niet voor om’.

Van de ene vrouwzoekende boerin gaan we naar Gert-Jan uut Brabant. Gert-Jan is 40 en zoekt vervanging voor z’n ouders. Daar woont hij nu al 40 jaar, maar hij krijgt ook wel door dat dit ooit eens gaat eindigen. Dus het zou wel makkelijk zijn als het dienstverleningspakket kan worden over genomen. Gert-Jan heeft geen flauw idee hoe die brood zou moeten smeren, of schoonmaken of wat dan ook. Hij heeft wel een disco boot, daar vaart die elke avond mee op het water of hangt die erachter terwijl die staat op een plankie. De muziek op de disco boot kan erg hard, dat is handig want dan hoeft die zelf niet te praten. Want praten dat is Gert-Jan z’n ding niet echt zo.

Van Gert-Jan gaan we naar de andere en laatste boer. Ook weer een jonkie, hij heet Jan en woont op Texel. U weet wel ons enige eiland met stoplichten. Jan legt allereerst even aan Yvon uit dat als je melk uit de schapen wil hebben, je ze dan eerst keihard in de uiers moet slaan. Dus dames als die soms ’s nachts even uithaalt, neem hem niets kwalijks. Jan heeft naast z’n schapenfarm ook een camping en heeft een mieters mooi plekje op Texel. Ga schrijven want het ziet er mooi uit!

Goed we hebben dus 10 boeren. Als ik mag gokken wie er door gaan:

Jan & Tom als de 2 jonkies, zullen wel veel brieven krijgen

Bertie hopelijk

Geert zou heel mooi zijn en dan maar Mario

 

Tot januari!