Categoriearchief: Movies

Bevat per bezochte film een review

Verliefd op Ibiza #Movie #review

Het is een maandagavond, 18:30 uur zaal 5 Pathé. Er zitten ongeveer 12 mensen te wachten op de voorjaarsfilm van het jaar. Verliefd op Ibiza van Johan Nijenhuis. Op IMDB krijgt de film maar een 5.3 en dat verdient die niet. De gehele Nederlandse showbizz imbn lijst is uitgenodigd. (imbn is Iets Minder Bekende Nederlanders)

Alhoewel iets minder klinkt negatief, het zijn niet onze standaard film peepz. Ik bedoel we zien niet gelijk Carice van Houten, Halina Reijn of Anna Drijver poedelnaakt met de kittens voorop door het beeld lopen. Nee het is een ouderwetse Nederlandse film met gewoon een klein beetje functioneel naakt.

Het verhaal, let op SPOILER ALERT, bestaat eigenlijk uit een paar verhalen die bij elkaar komen. Goh kenden we dat niet van die kerstfilm uit de UK van een jaar terug. Love Actually bijvoorbeeld, maar goed wat boeit het. Maar even de story lines uit elkaar trekken.

We hebben Lone van Roosendaal en Simone Kleinsma, beide dames gaan op zoek op the party island Ibiza naar sex. Ja lets call it out lady’s. Gewoon twee dames die even hun leventje achter willen laten en op zoek gaan naar sex. Niet meer dan sex. En wat is daar ook mis mee eigenlijk.

Dan hebben we Jim Bakkum en twee buddy’s van hem, oh trouwens dames sinds wanneer is het weer sexy om gigantisch veel borsthaar te hebben? Want Jim z’n borst zit er vol mee hoor. Is waarschijnlijk een overblijfseltje van z’n liaan geslinger uit Tarzan. De buddy’s van Jim die zijn dj en hebben een cd’je opgenomen en ze willen doorbreken. Jim moet dat gaan roggelen.

Dan hebben we onze hoofdrolspelert Jan Kooijman, de gozer die bij de enige naaktscène (voor hem dan) een sok droeg om z’n geslachtsdeel. Of nou sok het schijnt om zo’n half 1/4 sokje te gaan maar goed wat boeit het. Jan Kooijman is een populaire voetballert en hij is op het party island samen met zijn vriendin gespeeld door Kim Feenstra. Kudo’s voor Kim trouwens want zij doet het echt goed! Ze speelt een ietwat domme arrogante bimbo en doet dat zeer overtuigend.

Wil hier wel even bij zeggen dat Kim dit natuurlijk alleen speelt, zeer overtuigend nogmaals, maar ze speelt het. Sinds dat Kim Feenstra bij Paul de Leeuw’s Ranking the Stars heeft gezeten weten we natuurlijk allemaal dat het meer is dan alleen een lekkere chick. Gewoon een Groningse met pit die schijt heeft aan de rest. Respect nogmaals!

Goed Jan Kooijman dus, hij is op het eiland en wil voor Kim een verjaardagsfeestje roggelen. Aangezien ze daar zelf geen tijd voor hebben gaan ze een party organizer binnen halen en dan komen we op de vrouwelijke hoofdrolspeelstert. En gelijk ook mijn held van de film, Sanne Vogel. Zij is de middelste dochter van onze dokter Simon.

Wat gelijk de laatste verhaallijn is. Dokter Simon was vroeger een bekende artiest, wereldartiest, en heeft op Ibiza alles gedaan wat God verboden heeft. Hij is ook een klein beetje blijven hangen in z’n twintiger jaren. Hij heeft uit tal van escapades 3 dochters overgehouden die alle 3 op verjaardag komen bij pappa. Waarbij Gigi Ravelli dan nog ondertussen op het eiland is voor haar gemaakte bikini shoot en het jongste zusje er vandoor gaat met de vriend van Gigi. Ach ja een gezellige familie zeg ik maar.

Nou al die verhaallijnen komen bij elkaar en er gebeurd van alles en op het eind hebben ze een leuk feestje met de meesten. Kortom GA DIE FILM NOG FF ZIEN. Hij is best geinig. Tuurlijk Ibiza wordt neergezet als een nog hip eiland met alleen maar feestende mensen, nou ja mensen die onder de drugs zitten dan want dat laat de film ook duidelijk zien je hebt echt wel een pilletje, blowtje of slokje nodig voor een feestje. Maar goed het is dan ook een feel-good movie, daar is de film goed in geslaagd.

Cijfer 6,9

 

Movie review: Bad Teacher

Pathé, zondagochtend 11.45 uur. 8 mensen in de zaal. Ze zitten allemaal klaar voor de film Bad Teacher. Wat hebben ze daar een spijt van gekregen! Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de film is het niet waard. De 6,1 op IMDB snap ik ook totaal niet!

De film gaat over de lekkere jonge (she wish) Cameron Diaz welke afscheid neemt van haar werk. Ze geeft les op school en gaat daar mee stoppen om te trouwen met één of andere rijke dildo. Cameron speelt een arrogante bitch en zet die rol goed neer. Op haar werk mag niemand haar en echt heel rouwig dat ze weggaat is dan ook niemand.

Aangezien haar vriend haar bij thuiskomt, op verzoek van mamsie, gelijk dumpt pakt ze toch haar docentenbaan weer op. We zien haar ‘les geven’ (filmpje erin) tot de grote held van de film Justin Timberlake het scherm opkomt als ‘sub teacher’. Er ontwikkelt zich een leuke strijd tussen Cameron en een andere docente.

Het verhaal ga ik niet verklappen maar verwacht geen Oscar werk.

Film krijgt een 4 omdat het verhaal ruk is, rollen net niet goed neergezet en het al met al het gewoon net niet is. Volgende keer beter!

movie review: Source Code, cijfer 7,4

Woensdagavond Pathé Groningen, zaal 2 met ongeveer 60 personen zaten we klaar voor de film Source Code. Voorafgaand komen er btw leuke voorstukjes voorbij, Transformers 3, Super 8 & Blitz. Aanraders naast Harry Potter eind, waarbij we natuurlijk eindelijk hopen dat het gaat gebeuren, Harry die Hermione Granger een geweldige beurt geeft. Want komop 7 delen zonder dat er een stevig potje liefde wordt bedreven is niet geloofwaardig, zelfs niet voor een toverfilm.

Source Code begint waarbij we de hoofdrolspeler, Colter Stevens, zien ‘wakker’ worden in een trein waarin een vrouw, Christina Warren, een verhaal aan het vertellen is. Colter herkent niets van het verhaal en het lijkt alsof hij midden in het verhaal wakker wordt, tot zover herkenbaar voor een hoop mannen. Want lets be honest, bene there, done that. Colter zit in het lichaam van Sean Fentress (een docent op weg naar Chicago, in deze trein zit hij elke dag).

Christina verteld dat ze de beslissing heeft genomen en een trip naar India gaat maken, op dat moment wordt ze gebeld door Bryan. Ze drukt hem weg, een vrouw loopt door de trein en morst koffie op de schoenen van Colter en daarna komt de conducteur het kaartje knippen. De eerste keer weet Colter niets van alles wat er om hem heen gebeurd waarbij Christina hem helpt door het treinkaartje uit z’n overhemdzak te pakken. Colter schrikt en ziet in het raam dat hij daadwerkelijk iemand anders is. Vertrekt naar de wc, kijkt weer naar de spiegel en schrikt. Op dat moment komt de trein op de één-na-laatste halte en Colter loopt naar de uitgang.

De weg ernaar toe doet zich nog een paar acties voor, meerdere mensen stappen uit en bij het uitstappen dondert er een tas met papieren om. Een ginger helpt het oppakken en loopt daarna naar buiten om nog iemand z’n portemonnee terug te geven. De ginger pakt daarna zijn fiets en gaat naar buiten. Colter stapt ook weer in en loopt verder door de trein, Christina loopt erachteraan en op dat moment passeert er een trein, ze struikelen half, hebben een vreemde conversatie dat ze elkaar eigenlijk niet kennen en er volgt een tweede trein. Kaboem, einde verhaal.

<SPOILER ALERT>

Colter wordt wakker in een soort van container, lijkt wel op een escape bak welk astronauten gebruiken om te landen op aarde. Hij hoort een stem van een collega militair Goodwin en zij brengt hem wat bij z’n positieven. Hij zit in de Source Code en heeft als missie om informatie te leveren over de explosie op de trein. Wie heeft deze bom daar gelegd en laat hem ontploffen, er volgt binnenkort nog een tweede explosie en men wil dit voor zijn. De tweede explosie zal plaatsvinden in het centrum van Chicago met een ‘vieze’ bom vermoedt men.

De Source Code is een geheim militair project. De hersenen van een persoon die is overleden zijn niet gelijk door, maar leven nog even door. Zodoende is het mogelijk om terug te gaan in de laatste 8 minuten van iemand z’n leven. Dit is max. 8 minuten waarna de source code dus ook stopt. Daarbij komt men in een parallelle wereld waarbij er dingen onderzocht kunnen worden om er in de toekomst profijt van te hebben. Acties echter in die 8 minuten hebben echter geen gevolgen voor de ‘echte’ wereld, wordt beweerd. Colter is een helikopterpiloot welke in Afghanistan heeft gediend en daar is overleden, zijn lichaam wordt dus nu echter in de Source Code gebruikt en hij is het eerste echte experiment waarbij men probeert om rampen etc te voorkomen.

Colter gaat redelijk de 8 minuten beleven om erachter te komen wie de bom heeft gelegd. Uiteraard gaat hij op zoek naar wat er met hem is gebeurd in het echte leven en probeert hij ook de explosie te voorkomen of niet mee te maken. Daar begint ook het vreemde van de film, hij komt erachter dat hij als helikopterpiloot is overleden en kan via de telefoon contact zoeken met mensen.

Vreemd als we puur kijken naar het verhaal dat we de laatste 8 minuten van iemands leven kunnen ingaan maar ook buiten die plek kunnen gaan. Verleden kan aangepast worden dus, maar deze wijzigingen zijn alleen binnen de 8 minuten merkbaar, beweed men.

Uiteindelijk vindt Colter de dader en geeft zijn gegevens door, waarbij in de echte wereld de terrorist wordt opgepakt. Groot nieuws op CNN en het project Source Code heeft zijn eerste succes. Men heeft met soldaat Colter afgesproken dat hij nu echt mag ‘sterven’, maar de grote baas/bedenker achter Source Code wil dit natuurlijk niet en wil Colter blijven gebruiken voor nieuwe projecten. Wat op zich vanuit landsbelang super te volgen is, het is een militaire operatie dus je verwacht ook dat daar orders worden opgevolgd.

Nee niet in deze film want de militair Goodwin gaat uiteraard in op de laatste wens van Colter en stuurt hem nog één keer terug. Colter wil dit keer de explosie voorkomen en nog contact hebben met z’n vader om nog wat zaken ‘goed’ te praten (ze hadden niet zo’n toprelatie zeg maar). In de 8 minuten voorkomt Colter de eerste explosie en stopt de terrorist, hij wint Charlotte haar liefde en ze kussen. Op dat moment zijn de 8 minuten om en stopt de scene in de trein (staat op pause).

Maar daarna gaat de scene weer verder en lopen ze vrolijk naar buiten. Colter heeft het leven van de docent Sean overgenomen en zal met Christina verder leven. In de ‘basis’ van waaruit het project Source Code wordt gerund ontvangt militair Goodwin op dat moment een mailtje dat vanuit de paralelle wereld door Colter is verstuurd waarin hij meldt dat het project daadwerkelijk meer kan dan alleen de toekomst helpen, het kan ook het verleden wijzigen. Op de basis heeft men niets door, want het project is nooit opgestart aangezien de explosies etc zijn voorkomen.

 

Dat is ook gelijk het jammere aan de film, het heeft dus een goed einde. Dat hoort ook uiteraard bij een Amerikaanse film maar toch doet het wat afbreuk. Daarnaast zijn er wat gekke eigenaardigheden:

– Colter heeft wel 10 keer de 8 minuten beleefd waarbij er dus in de ‘echte’ wereld 80 minuten, met wat pauzes dus laten we zeggen 2 uur, zijn verstreken. De terrorist is uitgestapt op de één-na-laatste halte en ging daarna met z’n auto rijden naar Chicago om de bom ergens te laten ontploffen. Echter zien we hem na 2 uur opgepakt zien worden buiten Chicago, terwijl de trein iedere keer ontploft in Chicago. Dat is vreemd natuurlijk, hoe kan de trein er in 8 minuten zijn en de terrorist in 2 uur bij lange na nog niet, TomTom niet geüpdate of werd er gewerkt aan de weg?

– Het is een goed einde waarbij we allemaal happy moeten zijn, maar hoe zit het met Sean de docent. Zijn leven is overgenomen door Colter, hoe zit het met hem? Voor hem niet echt een happy end zeg maar.

– Het was toch mogelijk om vanuit de paralelle wereld te communiceren met de ‘echte’ wereld, bewijst het mailtje dat Colter naar Goodwin stuurde. Wat dus in moet houden dat men met de Source Code terug in de tijd kan, dan zijn er volgens mij wel wat belangrijkere gebeurtenissen die we kunnen herstellen. Denk aan even vragen aan de Maya’s waarom hun kalender ophoudt in 2012 bijvoorbeeld, of alle scheppingsverhalen even te checken.

 

Conclusie, best wel een goeie film, zet je aan het denken over wat er nu precies aan de hand is in de film. Een deel 2 lijkt me vrij onrealistisch en of het ooit werkelijkheid gaat worden, laten we het niet hopen. We leren toch het meest van onze fouten? Toch?

Eindcijfer toch een 7,4

 

 

movie review: Fast & Furious 5 ‘Fast Five’

Zondagochtend 10:30, Pathé Groningen. Zaal 2 met 9 bezoekers die zin hebben om 2 uur lang te genieten van hele strakke auto’s met nog veel strakkere dames die er omheen scharrelen! Kortom tijd voor deel 5!

Weet u het nog, deel 1 ging FBI agent Bryan (gespeeld door Paul Walker) bezig om Dominic Toretto (gespeeld door Vin Diesel) op te pakken, waarbij Bryan op het eind Dominic liet gaan. Hiervoor wordt hij opgepakt en moet die in deel 2 bezig om een drugdealer op te pakken. In deel 3 gaat Bryan naar z’n vader om het daar wat rustig aan te doen, wat niet lukt natuurlijk. Daarna was het tijdje stil totdat in 2009 deel 4 kwam, Bryan gaat samen met Dominic bezig om een drugdealer te pakken. Op het eind worden ze opgepakt en voila deel 5 begint!

In de eerste scene wordt Dominic gered en daarna start de film, de gehele groep (wat er nog van over is) zit in Rio de Janeiro om het daar wat rustig aan te doen. Maar helaas lukt dat niet natuurlijk, bij een ‘simpele’ auto-jat-actie gaat het mis en zit heel crimineel (incl politie) achter de groep aan.

De film begint vrij rustig en is niet wat je zou verwachten, het eerste uur zien we weinig leuke stoere auto’s en dames. Maar daar komt verandering en waarbij het op het eind helemaal wordt goedgemaakt.

Het vijfde deel is de moeite waard om te zien, maar de schrijvers zijn wel heftig bezig geweest met het zoeken naar een acceptabel script. Waar deel 4 nog redelijk wat weg had van Die Hard 4 heeft deel 5 redelijk veel weg van de Ocean’s serie. Desalniettemin toch een goed verhaal, goede film en goede special effects.

Film krijgt van mij een 7

movie review: Scream 4!

Donderdagavond, zaal 7, tijdstip 19:20 uur. De zaal is voor 3/4 gevuld. Hoop weirdo’s, redelijk wat gillende keukenmeiden en ander leuk spul. De sfeer is goed, we hebben zin in Scream 4! Naast me in de bioscoop zit een meid nog haar goede schoenen goed te doen, want dat schijnt tegenwoordig heel belangrijk te zijn om de juiste schoenen aan te hebben tijdens de film! (gratis tip) En dan begint die!

Scream 4 is de opvolger van Scream 3, wat weer de opvolger was van Scream 2 en dit uiteraard weer het vervolg op Scream. We zijn 10 jaar verder uit het verhaal en zelfs 15 ten opzichte van de eerste Scream film. En dat is aan Neve Campell ook goed te zien, nog steeds leuk om te zien hoor MAAR deze schone brunette uit 1973 is niet meer het jonge leuke meisje uit de eerste drie flims! Vandaar dat het nichtje van Sidney Prescot, Lucy Hale mee mocht doen.

Zoals ook bij de eerdere drie ‘horrorfilms’, want het is meer comedy dan echt horror, neemt de film het hele horror genre en het publiek goed in de zeik. Tijdens de hele film wordt niet duidelijk wie dit keer de dader is, pas op het eind wordt dit duidelijk. En uiteraard, de moordenaar is nooit in één keer dood!

Dewey en Gale doen uiteraard ook weer mee. Dewey is ondertussen sherrif geworden van het stadje Woodsboro en is nog steeds getrouwd met Gale, Courtney Cox, welke ondertussen geen actief journalist meer is. Dewey heeft een leuke blondine hulp sheriff. Nog één naam die genoemd moet worden Kirby, gespeeld door Hayden Panettiere, wow wat een lekker ding! (Zal toch eens beginnen met de serie Heroes :)).

Zal over het verhaal niets vertellen want dat zit weer goed in elkaar, Scream 4 is een goede aanvulling op de eerdere drie films. Er schijnt zelfs nog een Scream 5 en 6 aan te komen. Kortom we zijn nog niet van Neve Campell al, tenminste als ze Scream 4 overleefd!

Film krijgt een 8!

Hall Pass

De trailer was geweldig en dan valt de film vaak heel erg tegen. De leuke stukjes heb je al gezien en in de film staan ze in een iets andere volgorde. De film Hall Pass heeft dat gelukkig niet, het is meer dan alleen de leuke stukjes van de trailer, veel meer.

Locatie zaal 2 van Pathé Groningen, conclusie niet echt super beeld & geluid maar oké. Er zitten ongeveer 13 mensen in de zaal, tijdstip is 16:50 uur. Het begint met wat leuke reclames en voorstukjes, wat opvalt is dat Coca Cola Zero eindelijk een nieuwe reclame heeft, nog vager dan de vorige. De film Paul komt ook voorbij, gek neefje van ET zeg maar. Film zou best leuk kunnen zijn.

Dan begint Hall Pass, met daarin als leuke dames Christina Applegate (“Love and marriage, Love and marriage” & Jenna Fisscher (bekend van The Office) en qua heren Owen Wilsen + Jason Sudeikis (bekend van SNL en meerdere films/series). Het verhaal gaat over wat getrouwde stellen waarbij de sleur er behoorlijk inzit. Uiteindelijk krijgen de heren een ‘hall pass’, een week verlof van het huwelijk. En dan gaat het los.

Aangezien deze film het kijken waard is zal ik over het verdere vervolg me beperken tot één ding: Ga deze film kijken! Hij is het waard.

Qua cijfer een 7. Wel een aanrader, maar ook weer niet zo’n topper als bijvoorbeeld The Hangover.

 

 

Movie review: The Mechanic

Zondagmiddag, half 5 en dus een ideaal moment om een filmpje mee te pikken. Die Pathé inlimited card moet er toch uit :). Zaal 9 met nog 20 man ongeveer, ideale omstandigheden om wellicht een topfilm te gaan zien.

Want The Mechanic heeft daadwerkelijk alles in zich om een TOPFILM te zijn. Een lekkere zweedse schone, een iets oudere maar toch nog wel charmante ex pornoactrice, Van de director Simon West (bekend van Con Air, Tombraider en the General’s daughter), writers bekend van o.a. 16 Blocks + de eerste Mechanic.

Daarnaast hebben we: Jason Statham, de man van Snatch, Transporter (1,2&3), Crank, Expandables, Italian Job en Lock, Stock and the Two Barrels. Zet daarbij ook nog eens Ben Foster en Donald Sutherland en dit wordt een topmiddag.

Het verhaal gaat over een elite top huurmoordenaar en de film begint prachtig in een mooi Zuid-Amerikaans land. We zien een drugsbaron welke onder zware beveiliging naar zijn mega huge villa wordt gereden. Het personeel wacht hem op en de beste man gaat voor z’n middag baantjes in het eigen zwembad. Nog steeds omringt door bewakers. Dan wordt ie op sublieme wijze gekilld. Wat volgt is een goed bedachte ontsnappingstocht naar de veilige schuilplaats van onze kale vriend. Dit huis ligt uiteraard verscholen ver in de bossen en kan je alleen per boot komen. (het is een Amerikaanse film dus je moet wel voldoen aan de standaard Hollywood regels anders scoor je niet, dus zo’n elite huurmoordenaar woont gewoon in een groot kick-ass huis (vol met snufjes en een geheime wand) ver afgelegen en alleen per boot bereikbaar.)

We zijn begonnen zeg maar en daarna begint het verhaal zich wat te ontwikkelen. Al snel wordt de clou van het hele verhaal duidelijk. Na 20 minuten is bekend hoe het verhaal in elkaar steekt en zal de film verder niet tot verrassingen leiden. Mooi dwaalspoor want na 5 minuten klopt er al niets meer van en gaat de vloedgolf aan spanning, sensatie en goedvoorbereide moordpartijen verder. Wat volgt zijn een paar goede vechtscene’s, ontploffingen, hoop ketchup en weer wat dwaalsporen.

Grootste dwaalspoor blijft echter de eerste. Na een kwartier is het verhaal namelijk al bekend en voldoet het prima aan de standaard scenario’s voor dit soort spionage/huurmoordernaar films. Moordenaar moet interne problematiek oplossen in de eigen organisatie, doet dit en blijkt op het verkeerde been te zijn gezet. Daarna lost hij dit op. Dan zijn er nog wat zijsporen en we hebben een kaskraker.

Conclusie, verhaal valt beetje tegen. Misschien was de originele Mechanic wel de voorloper op dit genre en is daarmee het verhaal heel erg origineel maar nu is het wel beetje standaard. De cast en effecten maken dat wel deels goed. Wil je een vermakelijke anderhalf uur naar de film dan is het een aanrader. Wil je een mogelijke kandidaat hebben voor een Oscar, dan kan je deze wel overslaan.

Eindoordeel: 5,5